Primar vanat de subordonati pentru un jaf de 100.000 euro

1885

@ Banii au disparut din casieria primariei iar paguba a fost constatata de Curtea de Conturi @ Viceprimarul l-a dat in judecata pe primar sa recupereze banii

Un primar care intr-un singur mandat a colectat doua dosare cu pagube serioase asupra bugetului local si nu a realizat nimic altceva. Vorbim despre comuna Andrieseni din judetul Iasi unde secretarul a ajuns primar iar acum locuitorii isi blestema zilele pentru ca l-au ales. Secretarul ajuns primar se nuneste Maricel Turcu cel care in aceasta perioda se lupta pe la Curtea de Apel Iasi sa-si anuleze o sentinta de condamnare la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul de coruptie cu acuzatii de frauda cu fonduri comunitare si cu o paguba de 151.000 lei. Dar nu despre acest dosar este vorba acum. In urma cu doua zile, viceprimarul comunei Andrieseni, (cel care conduce acum comunitatea dupa ce Turcu a fost suspendat in baza sentintei de condamnare) l-a dat in judecata pe Turcu pentru recuperarea unui prejudiciu constatat de Curtea de Conturi. Este vorba despre controlul in care s-a constatat ca lipsesc vreo 100.000 euro din casieria primariei. Aceiasi inspectori de la Curtea de Conturi au constatat ca paguba a fost facuta de primarul Turcu si o contabila, formuland in acelasi timp si o plangere penala pentru delapidare. Paguba in valoare exacta de 432.000 lei a fost produsa in perioada 1 ianuarie 2014- 28 septembrie 2017. „S-a constatat prejudicierea bugetului local prin efectuarea de plati în contul bancar colector deschis la BRD (sume ulterior ridicate) fara justificarea acestora prin state de salarii sau deconturi de cheltuieli transport la care se face referire în ordinele de plata, respectiv viramentele bancare efectuate (viramente bancare peste cuantumul salariilor nete cuvenite si platite efectiv angajatilor si respectiv viramente bancare sub forma de cheltuieli transport fara existența de documente justificative)”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Pana la solutionarea dosarului penal insa, viceprimarul comunei s-a gandit, dupa cum s-a mai precizat sa recupereze banii printr-o actiune civila avand ca obiect  ”actiune in raspundere patrimoniala”. Cererea formulata de viceprimar va fi judecata in perioada urmatoare.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.