Pas important pentru autostrada. Contract semnat azi la Iasi in prezenta ministrului Transporturilor

1214
semnare contract autostrada Targu Neamt - Targu Mures

@ Astazi, la Prefectura, in prezenta ministrului Transporturilor a fost semnat contractul de reviziuire a studiului de fezabilitate pentru segmentul de autostrada Targu Neamt Targu Mures @ „Am inteles mesajul Moldovei si anume lipsa infrastructurii mari. De aceea semnam astazi acest contract important”, a spus Razvan Cuc, minstrul Transporturilor

Astazi, in Sala Verde a Prefecturii Iasi, in prezenta ministrului Transporturilor, Razvan Cuc  directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Narcis Neaga a semnat cu reprezentantii firmei spaniole Ingineria Especializada obra Civil e Industrial, contractul pentru reactualizarea studiului de fezabilitate  pentru segmentul de autostrada Targu Neamt – Targu Mures. „Am inteles mesajul Moldovei si anume lipsa infrastructurii mari. De aceea semnam astazi acest contract important pentru realizarea autostrazii Marii Uniri. Guvernarea PSD trateaza cu prioritate acest obiectiv si vom demonstra ca putem sa realizam acest proiect”, a spus Razvan Cuc, ministrul Transporturilor. Firma spanionala are misiunea de a reactualiza studiul de fezabilitate facut pentru autostrada Marii Uniri (Ungheni-Iasi – Targu Mures ) in perioada 2009-2010. Proiectul nu a mai fost pus in practica deoarece s-a considerat a fi prea scump peste 8 miliarde euro. Firma spaniola va incasa pentru reactualizare studiului pentru portiunea Targu Neamt – Targu Mures  17,58 milioane lei fara TVA. Sa mai precizam ca recent firma spaniola Especializada obra Civil e Industrial a semnat recent cu CNAIR si contractul pentru actualizarea studiului de fezabilitate pentru segmentul de autostrada Bacau – Pascani (Autostrada Moldovei).

Pentru a intelege mai bine strategia Guvernului cu privire la acest obiectiv (Autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures) trebuie sa precizam ca a fost impartit in trei segmente si anume Ungheni – Iasi, Iasi – Targu Neamt si Targu Neamt – Targu Mures. Ultimul, cel vizat de contractul semnat este cel mai lung, 210 kilometri. „Traseul va ramane acelasi,  pe la Ditrau, firma are la dispozitie 14 luni sa ne predea documentatia. Dupa aceea trecem mai departe la proiectare si executie”, a spus Narcis Neaga, directorul CNAIR.

Ministrul Ravzan Cuc a adaugat ca pe 30 iunie va fi lansata procedura de achizitie pentru proiectare si executie pentru sectorul Iasi – Ungheni iar pentru celelalt sector Iasi – Targu Neamt, comisia de Prognoza va lansa saptamana viitoare licitatia de proiectare si executie.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.