Surpriza! Soferul din Iasi care ucis o tanara mama si a fugit nu mai merge la inchisoare

6453

@ Pe data de 14 ianuarie 2017,  Marian Lupasteanu din Ciurea a trecut cu masina peste o femeie de 34 de ani si a fugit de la locul accidentului, sustinand ulterior ca a  crezut ca a trecut cu masina peste un caine @ Femeia care era de mana cu fetita ei cand a fost acrosata, a murit pe loc iar Lupasteanu a fugit de la locul accidentului si a fost gasit dupa o luna @ Initial magistratii de la Judecatorie l-au condamnat la inchisoare cu executare dar ieri Curtea de Apel a decis ieri sa-i suspende pedeapsa

Decizie cel putin suprinzatoare a magistratilor ieseni de la Curtea de Apel Iasi care au decis ca soferul din Ciurea care a ucis o femeie de 34 de ani, dupa care a fugit de la locul accidentului, sa nu  mai mearga la inchisoare.  Initial Marian Lupasteanu in varsta de 30 de ani a fost condamnat  de Judecatoria Vaslui, prin sentinta pronuntata in data de  8 mai a.c la 3 ani si 2 luni de inchisoare dar ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis sa-i reduca si sa-i suspende pedeapsa. Astfel, Marian Lupasteanu a ramas cu o pedeapsa de 2 ani si 6 luni cu suspendare.

Femeie era cu copilul de mana

Tanara mama se afla  de mana cu fiica sa in momentul in care a fost acrosata de autoturismul Renaul Megan condus de Lupasteanu. Accidentul s-a petrecut in localitatea Rebricea din judetul Vaslui ( localitate aflata la granita dintre judetele Iasi si Vaslui) pe data de 14 ianuarie 2017, seara. Lupasteanu se afla atunci cu sotia sa si copilul in  masina si se deplasa pe directia Ciurea-Vaslui. Dupa ce a fost acrosata femeia a cazut sub vehiculul care a trecut cu rotile peste trupul acesteia. Lupasteanu a fugit de la locul accidentului si a fost identificat si prins dupa 30 de zile.  Dupa ce a fost prins acesta le-a spus politistilor ca a crezut ca a trecut cu masina peste un caine si de aceea nu s-a oprit.

Martor: a oprit, s-a uitat si a plecat

Cu toate acestea in timpul cercetarii judecatoresti efectuate la Vaslui, Lupasteanu a recunoscut ca la un moment dat s-a gandit ca este posibil sa fi lovit o persoana. In plus, un martor le-a spus anchetatorilor ca Lupasteanu s-a oprit, s-a uitat in oglina retrovizoare si a plecat mai departe. „In ceea ce priveste atitudinea subiectiva a inculpatului in raport de infractiunea de parasire a locului accidentului, instanta constata ca inculpatul a declarat initial ca a observat in oglinda retrovizoare obstacolul peste care a trecut, a apreciat ca are cam 1 metru si ca s-a gandit ca este posibil sa fi fost o persoana pe carosabil. Desi inculpatul a precizat ca nu s – a oprit,  martorul Pirus Ștefan  a aratat ca a auzit frane dupa bufnitura si, la cateva secunde interval, a auzit masina pornind, dupa care a vazut – o trecand pe drum la cca 20 de metri de locul unde se  afla martorul, astfel ca instanta prezuma ca inculpatul a avut cel putin un moment in care a verificat in oglinda retrovizoare, ce s – a intamplat si totusi s – a hotarat sa-si continue drumul”, au constatat judecatorii vasluieni.

A vazut si la televizor accidentul si tot nu s-a predat

Lupasteanu a recunoscut ca a vazut la televizor stirea legata de producerea unui accident la Rebricea dar tot nu s-a predat. „Mai mult decat atat , din declaratia data la urmarirea penala de catre inculpat, rezulta ca acesta a

aflat de la televizor despre accidentul mortal petrecut in zona prin care trecuse el în aceeași perioada si cu toate acestea, nici dup a acest moment nu a dat telefon la Politie , cel putin pentru a preciza amanunte despre evenimentul rutier în care a fost implicat”, au mai constatat judecatorii din Vaslui.

Femeia ucisa era mama a doi copii unul de 12 ani si unul de 14 ani. Conform sentintei copiii si sotul vor primi fiecare despagubiri de 30.000 lei.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.