Angela Similea taxata scump pentru mostenirea lui Victor Surdu. Vedeta s-a plans judecatorilor ieseni

2444

@ Desi initial a spus ca renunta la mostenirea sotului vedeta s-a razgandit si a contestat decizia prin care magistratii de la Judecatorie au impartit bunurile lui Victor Surdu @ In acest dosar care se judeca la Tribunalul Iasi, Angela Similea se judeca cu fostul viceprimar al municipiului Iasi, omul de afaceri Gabriel Surdu, fratele lui Victor Surdu @ Angela Similea contesta valoarea taxei de timbru stabilita de judecatori in acest proces

Desi initial a spus ca nu are nici o pretentie fata de bunurile imobile din Iasi ale fostului sot, Angela Similea a contestat hotararea prin care judecatorii au impartit terenurile si cladirile detinute de fostul sot Victor Surdu. De altfel si magistratii Judecatoriei Iasi au stabilit ca de fapt Angela Similea a acceptat tacit mostenirea sotului. ”In lipsa dovedirii de catre reclamant a intervenirii unui act de acceptare expresa a moștenirii defuntului
Surdu Victor de catre parata Similea Angela, instanta trebuie sa verifice daca aceasta din urma si-a exprimat sau nu in termenul de optiune succesorala intentia de a accepta tacit mostenirea defunctului sot. In raport de toate argumentele retinute mai sus, instanta apreciaza ca Similea Angela a acceptat tacit succesiunea defunctului ”, se arata in sentinta Judecatoriei.
Iata ca de vreo cateva zile insa, interesul Angelei Similea pentru mostenirea lui Victor Surdu a trecut de faza ”acceptarii tacite”. Vedeta a decis sa se bata pentru bunurile respective. Dupa cum s-a precizat si mai sus Angela Similea a contestat la Tribunal decizia pronuntata de Judecatoria Iasi in dosarul nr.18.106/245/2016, cea prin care s-a stabilit cum vor fi impartite de catre toti mostenitorii bunurile lui Victor Surdu. Miza acestui proces este reprezentata de o casa si un teren de 7.000 mp situate, in localitatea Visani langa municipiul Iasi. Sa precizam ca aceasta este una dintre cele mai ravnite zone rezidentiale din Iasi iar respectiva proprietate valoreaza cateva sute de mii de euro. Prin decizia de la Judecatorie cea mai mare parte a proprietatii i-a revenit fratelui lui Victor Surdu si anume Gabriel Surdu, om de afaceri si politician, fost viceprimar al municipiului Iasi.

Angela Similea: ”taxa este prea mare”

Judecatorii i-au transmis Angelei Similea ca trebuie sa timbreze contestatia pe care a facut-o. Fiind vorba despre o proprietate valoroasa si taxa de timbru este pe masura iar Angelei Similea i s-a parut exagerata. De aceea, in urma cu cateva zile Angela Similea a cerut o recalculare a respectivei taxe de timbru, solicitare care nu a fost inca solutionata. In procesul prin care Angela Similea a cerut refacarea modului in care au fost impartite bunurile lui Victor Surdu, magistratii de la Tribunal nu au stabilit inca un termen de judecata. Angela Similea s-a casatorit cu politicianul si agronomul Victor Surdu în 1999, la Iasi. Ei si-au oficializat astfel o relatie pe care o aveau de multi ani. Victor Surdu a decedat in 2011.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.