Sotia unui ofiter DGA cautata pentru o paguba uriasa la Spitalul de Neurochirurgie

5779

@ Actiune  in justitie fara precedent deschisa de Spitalul de Neurochirurgie din Iasi impotriva unei foste juriste pe care o acuza ca a pagubit unitatea medicala cu  o suma  uriasa @ Iulia Tibulca, sotia comisarului anticoruptie Catalin Tibulca a fost data in judecata de spital care vrea sa recupereze de la fosta jurista peste 250.000 euro @ Banii reprezinta sumele nerecuperate de Iulia Tibulca in dosarele penale in care spitalul se constituise parte civila deoarece acordase asistenta medicale victimelor accidentelor rutiere sau unor agresiuni

Actiune fara precedent  deschisa in justitie de un  spital iesean care doreste sa recupereze o paguba uriasa de la un fost salariat. Astfel, zilele trecute Spitalul de Neurochirurgie Nicole Oblu din Iasi a deschis in justitie, impotriva fostei juriste Iulia Tibulca o ”actiune in raspundere patrimoniala” (vezi aici) pentru a recupera de la fosta  angajata o suma foarte mare in jur de 1,2 milioane lei. Iulia Tibulca este sotia ofiterului DGA Iasi, Catalin Tibulca. Banii reprezinta sumele nerecuperate de spital in dosarele penale in care unitatea medicala s-a constituit parte civila. Vom explica mai departe mai clar despre ce este vorba. Astfel, persoanele care sunt victimele unor agresiuni fizice sau a unor accidente rutiere ajung si la Spitalul de Neurochirurgie  din Iasi pentru a primi ingrijiri medicale. Ulterior, procurorii ii trimit in judecata pe autorii agresiunilor sau ale accidentelor rutiere iar in final, in sentinta de condamnare inculpatii sunt obligati sa achite si cheltuielile de spitalizare acordate de spital victimelor. O copie dupa fiecare sentinta ajunge si la spital care trebuie sa o puna in executare. Ori,  Iulia Tibulca nu a pus in executare nici una din sentintele care i-au trecut  prin maini in ultimii ani.

Curtea de Conturi a descoperit totul

Pur si simplu, pentru fiecare sentinta prin care spitalul era indreptatit sa-si recupereze banii , Iulia Tibulca trebuia sa apeleze la un executor judecatoresc sa o puna in aplicare pentru latura civila, cea a cheltuielilor de spitalizare. Ori,dupa cum am spus mai sus Iulia Tibulca nu a facut nici un demers. Pasivitatea de care a dat dovada fosta jurista a fost constatata de Curtea de Conturi  care a verificat spitalul in urma cu mai bine de un an. Dupa constatarile Curtii de Conturi, Iulia Tibulca a fost cercetata disciplinar si i s-a desfacut contractul de munca. Acum, prin actiunea deschisa in justitie spitalul incearca sa-si recupereze si prejudiciul suferit prin pasivitatea fostei juriste. „Da, am deschis un asemenea proces impotriva fostei juriste. Aceasta este calea legala pe care trebuia sa o urmam.Curtea de Conturi ne-a somat sa luam masuri, sa recuperam banii spitalului. Din  pacate foarte multe dintre sume s-au prescris deoarece au trecut mai bine de 3 ani de cand s-au pronuntat sentintele respective. Mai multe detalii nu va putem oferi, asteptam sa se pronunte instanta”, a spus Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.