Sefa UMF Iasi, lupta pentru ajutorul de somaj. Scandal dupa ancheta DNA

2571
Gabriela Cuciureanu

@  Agentia de Ocupare a Fortei de Munca i-a solicitat Gabriela Cuciureanu sa restituie sumele de bani pe care le-a primit sub forma de ajutor de somaj incasat imediat ce a fost concediata in timpul „scandalului studentilor straini” @ Cuciureanu este in prezent secretara sefa a UMF Iasi deoarece a contestat in instanta decizia de concediere si a castigat

Batalie crunta intre secretara sefa de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) care sustine ca Gabriela Cuciureanu trebuia sa returneze ajutorul de somaj pe care l-a incasat dupa ce a fost concediata. Trebuie sa reamintim ca secretara sefa de la UMF a fost concediata pe 14.12.205 dupa izbucnirea „scandalului studentilor straini) cand s-a constatat ca un numar de 45 de studenti marocani care erau inscrisi la facultate nu s-au mai regasit pe listele de studenti dupa inceperea anului universitar desi anterior au parcurs toate procedurile de admitere. Scandalul, care a capatat o asemenea amploare incat ambasadorul Romaniei in Maroc, Simona Mariana Ioan, a fost convocat la Ministerul marocan de Externe, pentru a da explicatii iar imediat au urmat descinderi ale DNA si anchete. Cuciureanu a fost considerata responsabila de cele intamplate si concediata. Dupa aceea, Gabriela Cuciureanu s-a prezentat la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca  solicitand plata ajutorului de somaj. Institutia i-a aprobat un ajutor de somaj de 364 lei pe luna acordat in perioada 8.02.2016 si pana la data de 31.05.2017.

I-au cerut sa dea inapoi ajutorul de somaj

Ajutorul de somaj a fost intrerupt deoarece Gabriela Cuciureanu a contestat in justitie decizia de concediere si a castigat definitiv procesul la Curtea de Apel Suceava pe data de 31.05.2017. In sentinta judecatoreasca respectiva se arata ca Gabriela Cuciureanu trebuie reincadrata pe functie si sa primeasca toate salariile cuvenite de la desfacarea contractului de munca si pana la reincadrare. Pentru ca si-a recuperat salariile AJOFM i-a solicitat secreterei sefa de la UMF sa restituie intreg ajutorul de somaj incasat in suma totala de 4.422 lei. Cuciureanu s-a conformat si a restituit banii. Numai ca AJOFM i-a solicitat acesteia sa plateasca si dobanzi si penalitati de intarziere de 305 lei si a demarat procedura de executare silita. Cuciureanu a contestat procedura de executare silita iar zilele trecute a castigat procesul.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.