Sechestru pe afacerea patronului care a încasat milioane de euro în numele morților. Documente

2861
Dumitru Mandachi si microbuz Auto Balmir
Dumitru Mandachi si microbuz Auto Balmir

@ Direcția Regională de Finanțe a poprit sumele pe care le are de incasat dar și  conturile firmei Auto Balmir SRL, societatea de transport care a încasat subventii in numele unor persoane care erau de mult decedate @ Firma patronata de Dumitru Mandachi a încasat subventiile de la stat acordate pentru transportul pensionarilor @ Numai ca persoanele pe care le-ar fi ”transportat” Auto Balmir erau decedate, gaura produsa astfel bugetului statului fiind de 2 milioane euro

Măsuri drastice luate de Fisc pentru a recupera paguba suferită de stat de pe urma afacerilor ilegale derulate de cunoscuta firma de transport Auto Balmir, patronata de Dumitri Mandachi. Astfel, după cum arata si documentele pe care le-am atașat in fotocopie la acest articol, Direcția Regională de Finanțe a poprit conturile și sumele pe care le are de încasat SC Auto Balmir SRL, de la partenerii de afaceri. Asta deoarece suma pe care o are de recuperat statul este uriașă, 9.818.090 lei aproape 2 milioane de euro. După cum am arătat și in articolul „Un transportator a încasat subvenții de 2.000.000 euro pentru bătrâni decedați. Dosar penal făcut de Fisc”, publicat în data de 26 septembrie 2021, statul a fost prejudiciat de SC Auto Balmir SRL deoarece firma a incasat subventii de transport in numele unor persoane decedate. Societatea are licentă de transport pentru curse spre Hârlău și pentru Satu Mare iar jaful a fost descoperit in urma unui control efectuat de Fisc. Controlul a vizat subventiile de transport pentru pensionari incasate de societatea Auto Balmir SRL în perioada 1.01.2015-31.12.2019. Statul prin Ministerul Transporturilor  subventioneaza 50 la suta din contravaloarea biletelor de transport pentru pensionari atat pentru autobuz, microbuz, tren. S-a constatat ca 50 la suta din pensionarii despre care firma lui Mandachi sustine ca i-a transportat cu autocarele si microbuzele erau decedați la momentul efectarii calatoriei. ‘’Urmare a informatiilor transmise de casele judetene de pensii s-a stabilit ca dintr-un număr de 415 de dosare de pensii raportate de către societatea Auto Balmir SRL, 247 dosare apartin unor persoane care au circulat cu mijloacele de transport ale acesteia, in fapt nu puteau să dețină cupoane-talon pentru transport aceste persoane fiind decedate’’, se arata in raportul al Fiscului.

Valoarea subventiilor incasate ilegal este de  7.195.384 lei dar dupa cum am precizat mai sus, acum statul are de recuperat 9.818.090 lei fiind vorba si de penalități. De asemenea Fiscul a facut si plangere penala in urma acestui control.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.