Comuna Oțeleni face pași repezi către modernizare. Drumuri asfaltate, apa, canalizare și gaze

2901
Primaria comunei Oteleni si Felician Gheraescu
Primaria comunei Oteleni si Felician Gheraescu

@ În mandatele actualului primar Felician Gherăescu au fost asfaltate o buna parte din drumurile comunale iar in perioada urmatoare, in comuna Oțeleni, prin Programul National de Investiții Anghel Saligny se va extinde reteaua de apa si vor fi inființate rețelele de gaze și canalizare

Aflată în sudul județului Iași la granița cu județul Neamț, comuna Oțeleni, condusă in prezent de primarul social-democrat Felician Gherăescu face pași repezi către modernizare. Infrastructura comunei se modernizeaza de la un an la altul astfel incat, in perioada urmatoare la Oteleni se vor găsi toate rețelele de utilități. Astfel, in mandatele actualului primar au fost modernizate o buna parte din drumurile comunale iar acest proces continua și in prezent. Adica, si in ultimele luni s-a turnat asfalt la Oțeleni. Astfel, Primaria Oteleni a obtinut prin Compania Nationala de Investiții o finanțare în valoare de 4,1 milioane lei pentru asfaltarea unor drumuri, in cadrul unui program de refacere a infrastructurii rutiere efectata de inundații. Este vorba despre asfaltare a 3 kilometri de drumuri in satele Oteleni si Hândrești. Primarul Felician Gherăescu vrea sa aduca in comuna toate rețelele de utilități si, in acest sens a depus proiecte pentru finantare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, finanțat de Guvernul României. „Prin Programul Național de Investiții vrem sa aducem gazul si sa infiintam reteaua de canalizare. Pentru început am solicitat finantare sa realizam rețeaua de gaze pe o lungime de 13,9 kilometri in Hândrești și Oțeleni. De asemenea am solicitat finantare pentru a realiza reteaua de canalizare, pentru inceput pe o lungime de 21 ki,ometri kilometri și in acelasi timp vom extinde si reteaua de apa pe o lungime de 6.500 metri. Tot prin Programul Anghel Saligny am solicitat o finantare in valoare de 20 milioane lei pentru a moderniza 6,5 kilometri de drum comunal”, a spus declarat primarul Felician Gherăescu.

 

Cămin Cultural la Hândrești și iluminat public inteligent

În același timp comuna Oțeleni a obținut prin Agentia de Finantare a Investițiilor Rurale o finantare europeana pentru modernizarea unor drumuri de interes local, proiectul urmand a fi implementat în perioada următoare. O alta investiție importanta care realizează în prezent la Oțeleni este construirea unui Cămin Cultural în Hândrești. Proiectul, in valoare de 2,4 milioane lei se realizeaza prin Compania Nationala de Investiții urmând a fi finalizat in luna august a anului viitor. În plus, Primaria Oteleni a luat toate masurile pentru ca elevii sa continue cursurile si in aceasta perioada de pandemie. Pentru invatamantul on-line Primaria Oteleni a cumparat 233 de tablete, 19 laptop-uri si 14 camere web, valoarea totală a investiției fiind de 261.000 lei. O alta investiție importanta finalizata in comuna este modernizarea iluminatului public. Primaria Oțeleni a montat 300 lămpi noi cu un consum economic de energie. Reteaua de iluminat va fi monitorizata prin telegestiune ceea ce inseamna ca localnicii vor beneficia in permanenta de iluminat public si vor face si economie la factura de electricitate.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.