Rectificarea Dancila la Iasi un dezastru. Primarii PNL au primit mai multi bani decat cei din PSD

2420

@ Zeci de primari PSD din judetul Iasi sunt revoltati de noua rectificare bugetara efectuata de Guvernul Dancila @ Asta deoarece s-au produs modificari absolut aberante in sensul ca primariile sarace au primit sume infime nu au primit deloc bani iar comunele puternice din punct de vedere economic cum este Miroslava beneficiaza de fonduri suplimentare de miliarde de lei @ „Este o mare batjocura ce se intampla. Cum pot eu sa ma duc acum in fata alegatorilor mei si sa-i conving sa voteze cu PSD? daca nu ma duc eu vor veni liberalii sa arate in campanie cum si-a batut joc Guvernul Dancila de comuna Schitu Duca”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca @ Prezentam tabelul privind rectificarea bugetara efectuata de Guvernul Dancila la Iasi

Revolta printre primarii PSD din judetul Iasi acum in preajma alegerilor prezidentiale cand Viorica Dancila si partidul sau spera sa le si castige. Asta deoarece ultima rectificare bugetara operata de Guvernul Dancila loveste in primarii PSD din judetul Iasi si aloca mai multe fonduri primarilor liberali. Mai mult decat atat noua rectificare bugetara nu aduce nici un ban in plus comunelor sarace. In plus dintr-un numar de 63 de primari PSD din judetul Iasi, 40 nu au primit nici un leu pentru comunele pe care le conduc. In schimb, Dan Nita primarul liberal al celei mai bogate comune din judet, Miroslava,  a primit 1,5 milioane lei vechi. Printre primariile conduse de penelisti care au primit fonduri la aceasta rectificare : Aroneanu, Ceplenita, Ciortesti, Letcani, Miroslava, Mogosesti – Siret, Tansa, Trifesti. Asta in conditiile in care dupa cum s-a mai precizat 40 de primari PSD nu au primit nimic. Printre, comunele care nu au primit nici un ban se numara si Schitu Duca, condusa de Mihai Mihalache, vicepresedinte al PSD Iasi. „Este o mare batjocura ce se intampla. Cum pot eu sa ma duc acum in fata alegatorilor mei si sa-i conving sa voteze cu PSD? Daca nu ma duc eu, vor veni liberalii sa arate in campanie cum si-a batut joc Guvernul Dancila de comuna Schitu Duca. Cum pot eu sa le spun alegatorilor mei sa voteze cu PSD cand Maricel Popa presedintele Consiliului Judetean Iasi mi-a blocat toate proiectele. Nu le cer decat sa aloce fondurile necesare pentru functionare, plata insotitorilor persoanelor cu handicap, plata navetei profesorilor si asa mai departe ”, a declarat Mihai Mihalache, primarul comunei Schitu Duca.

Popa nu se baga

Contactat telefonic de jurnalistii Dezvaluirea.ro, presedintele PSD Maricel Popa a spus ca nu vrea sa comenteze. ”Nu ma intrebati de rectificare. Nu am ce sa spun”, a declarat Maricel Popa. Dintre marie comunitati din Iasi conduse de social democrati au primit fonduri orasele Pascani si Harlau si comunele Ciurea si Vladeni. Alte comune conduse de social democrati care au primit ceva bani sunt Alexandru Ioan Cuza, Andrieseni, Barnova, Ungheni, Barnova, Ciurea, Dobrovat, Erbiceni, Golaiesti, Horlesti, Motca, Movileni, Probota, Tiganasi, Scobinti, Romanesti, Tatarusi, Ion Neculce, Tutora si Vladeni. Acestea au primit insa foarte putini bani. Comunele conduse de primari PNL care au primit fonduri sunt Miroslava, Aroneanu, Ceplenita, Ciortesti, Letcani, Miroslava, Mogosesti – Siret, Tansa, Trifesti. Dezvaluirea.ro prezinta tabelul cu localitatile din judetul Iasi care au primit fonduri si suma alocata fiecareia. Facem precizarea ca sumele sunt exprimate in ”mii lei” adica se mai adauga trei zerouri la sumele din tabel.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.