Justitia ieseana facuta knock-out la Inalta Curte. Sentinta exceptionala pentru secretara de la Targu Frumos

2127
Felicia Spulber
Felicia Spulber

@ Magistratii sectiei penale de la Curtea de Apel Iasi au primit o palma usturatoare de la colegii lor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie @ Intr-un mod exceptional Inalta Curte a admis recursul in casatie formulat de avocatul Robert Amuntencei pentru Felicia Spulber secretara orasului Targu Frumos care acum dupa pronuntarea sentintei de catre magistratii bucuresteni a scapat de pedeapsa @ „Speram ca Inalta Curte sa corecteze eroarea comisa in apel”, a spus avocatul Robert Amuntencei

 Palma usturatoare primita de sectia penala a Curtii de Apel Iasi de la magistratii Inaltei Curti. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis astazi (vezi aici) recursul in casatie formulat de avocatul Robert Amuntencei pentru Felicia Spulber, fosta secretara a orasului Targu Frumos. Aceasta a fost condamnata de Curtea de Apel Iasi (vezi aici) la data de 24 februarie a.c  la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu in conditiile in care, cu numai cateva luni inainte in octombrie 2019, fusese achitata de Judecatoria Pascani. Acum, judecatorii ieseni trebuie sa rejudece apelul formulat de Felicia Spulber care ar fi fost condamnata fara sa i se admita probe in aparare. „Speram ca Inalta Curte sa corecteze eroarea comisa in apel”, a spus avocatul Robert Amuntencei, aparatorul Feliciei Spulber.

Inalta Curte admite foarte rar astfel de cereri de recurs in casatie. Asta inseamna ca magistratii care au judecat-o pe Felicia Spulber au comis o eroare majora.

 

avocat Robert Amuntencei
avocat Robert Amuntencei

Plangere depusa de prefect

Felicia Spulber a fost trimisa in judecata deoarece a refuzat sa intocmeasca referatul de demitere a primarului orasului Targu Frumos Ionel Vatamanu care primise o condamnare si suspendare intr-un dosar. In sentinta se preciza ca sunt suspendate si interdictiile inclusiv cea de a  ocupa functia de primar dar cu toate acestea prefectul judetului, Marian Serbescu sustinea ca mandatul lui Vatamanu trebuia sa inceteze. Prefectul a invocat o decizie a Inaltei Curti care arata ca toti primarii condamnati indiferent de forma de executare a pedepsei (suspendare, executare) trebuie sa-si piarda mandatul si i-a cerut Feliciei Spulber sa intocmeasca referatul de demitere a primarului. Pentru ca a refuzat sa emita referatul care putea la baza demiterii primarului, prefectul Marian Serbescu a depus o plangere penala impotriva Feliciei Spulber iar procurorii au trimis-o in judecata  pe 26 ianuarie 2018. Felicia Spulber a aratat ca nu era necesar sa intocmeasca referatul de demitere deoarece decizia Inaltei Curti, cea invocata de prefect pentru demiterea primarului, trebuie pusa in aplicare de o alta instanta de judecata dar cu toate acestea a fost acuzata pentru abuz.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.