PSD-istul miliardar Popa haleste lunar 2.000 lei de la un pensionar fara picioare

2080

@  Firma Moldoforest patronata de Maricel Popa, presedinte PSD Iasi si al Consiliului Judetean a fost obligata de justitie sa plateasca unui pensionar fara picioare 2.270 lei pe luna @ Asta deoarece batranul Constantin Bordeanu a fost nenorocit de un utilaj condus de un fost sofer de  la firma care ii apartine acum lui Popa, angajat care se  afla in timpul serviciului cand s-a petrecut accidentul @ „Trebuie sa ma rog de ei (firma Moldoforest –n.r) in fiecare luna sa-mi dea banii. Si acum au restante pe cateva luni plus inca  1 miliard din urma.  I-am amenintat ca le fac plangere  penala. A trebuit sa-i amenint cu o plangere penala sa-mi dea banii. S-au speriat pentru ca ati mai scris si dumnevoastra un articol”, a spus Constantin Bordeanu, pentru Dezvaluirea.ro

 

Pentru baronii PSD, doctrina ”de stanga” se aplica numai in sensul in care isi fac ei salarii si pensii nesimtite sau umfla cu firmele lor contracte de miliarde cu statul roman. Cand este vorba despre cei amariti adica despre cei pentru care a fost create doctrina de stanga, baronii PSD uita de ideologie. Potrivit ultimei sale declaratii de avere, Maricel Popa,  presedinte al PSD Iasi si al Consiliului Judetean a  realizat anul trecut venituri nete de  peste 3 miliarde lei vechi din salariile si alte ”drepturi” incasate de la buget dar si  din dividente de la firmele sale. Cu toate acestea, Popa si angajatii sai de la firmele pe care le patroneaza refuza sa-si  respecte obligatiile legale  pe care le au fata de Constantin Bordeanu, un pensionar de 79 de ani care a ramas fara picioare in urma unui accident provocat de un fost sofer de la una din firmele lui Popa si care conducea un utilaj in timpul serviciului. Numai ca de cativa ani, batranul se tot roaga de Maricel Popa sa-i dea in fiecare luna banii. Dezvaluirea.ro a aratat ca la un moment dat Maricel Popa l-a trimis si la cersit. „Trebuie sa ma rog de ei (firma Moldoforest –n.r) in fiecare luna sa-mi dea banii. Si acum au restante pe cateva luni plus inca  1 miliard din urma.  I-am amenintat ca le fac plangere  penala. Anul acesta mi-au platit pe vreo cateva luni dar iar au intarzieri. Banii din urma 1 miliard si ceva vor sa mi-i dea esalonat in urmatorele trimestre’’, „, a spus Constantin Bordeanu, pentru Dezvaluirea.ro.

Isi bat joc de ani de zile

Cazul lui Constantin Bordeanu  mai fost prezentat de Dezvaluirea.ro in articolul cu titlul ‘’Pensionar invalid umilit in ultimul hal de presedintele PSD Iasi’’ publicat in data de 12 aprilie 2018, in urma cu peste un an. Am revenit acum sa vadem cati bani a reusit Constantin Bordeanu sa recupereze de la Maricel Popa, de care se roaga de ani de zile sa-i plateasca in baza sentintei judecatoresti. Accidentul in urma caruia Constantin Bordeanu a ramas invalid s-a petrecut in anul 1982 cand Moldoforest se numea IFET. Dupa ce a fost ‘’privatizata’’ si i-a fost data de statul roman lui Popa, firma  preluat denumirea de Moldoforest. IFET a fost obligate prin mai multe sentinte incepand cu anul 1984 sa-I achite compensatii financiare lunare lui Constantin Bordeanu. Suma a ajuns la 2.270. Preluand firma de la stat, Maricel Popa a preluat conform Legii atat pasivul cat si activul fostei IFET, adica si obligatiile financiare fata de Constantin Bordeanu. Dupa cum am mai spus soferul care l-a nenorocit lucra la IFET.

Accidentul

Pe 1 martie 1982, intr-o zi in care ningea puternic, iar vizibilitatea era extrem de redusă, soții Elena și Constantin Bordeanu se intorceau la Iasi cu un autoturism Dacia, pe soseaua Iasi – Voinesti. La un moment dat au tras pe dreapta, deoarece facusera pana. Intai s-a dat jos Constantin Bordeanu, care a montat cricul. Acesta s-a afundat insa in zapada si pamant. Sotia sa s-a dat jos sa-l ajute, moment in care in dreptul lor a ajuns un utilaj al fostei Intreprinderi Forestiere de Exploatare si Transport (IFET in prezent Moldoforest SA) si un autobuz. Cele doua vehicule au trecut unul pe langa celalalt, iar cel care conducea utilajul forestier (un scraper – utilaj folosit la taierea și transportul bustenilor) a luat mult dreapta de volan si a acrosat autovehiculul Dacia și pe cei doi soti. Scraperul era dotat cu lame pentru deszăpezire. In urma accidentului, lui Constantin Bordeianu i-a fost amputat un picior, iar Elenei Bordeanu i-a fost amputata mana dreapta in zona incheieturii si piciorul in zona gambei. Soferul vinovat a fost condamnat la inchisoare, iar IFET, acum Moldoforest, a fost obligata sa le achite pe tot restul vietii compensatii financiare lunare constand in salariul lunar pe care ar fi putut să-l obtină daca s-ar fi aflat in continuare in campul muncii. Intre timp, in ultimii ani sotia a murit iar Constantin Bordeanu care este  locotenent-colonel in rezerva al Armatei Romane a ramas singur.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.