Generalii care conduc Spitalul Suceava sabotati de fraudele cu fonduri UE facute de oamenii lui Flutur

61009

@ Apel disperat al conducerii militare a Spitalului Judetean Suceava catre judecatori care au cerut in aceste zile, in instanta sa se opreasca macar temporar executare silita a unitatii medicale pentru neregulile cu fonduri europene facuta de anterior de oamenii sustinuti pe functie de Gheorghe Flutur @ Astfel, Directia Antifrauda din cadrul POR a somat recent spitalul sa returnere fonduri europene de 628.501,85 lei, debit calculat in urma neregulilor constatate in cadrul proiectelor UE de care beneficiat acest spital @ ‘’Din aceasta perspectiva se poate observa ca executarea sumei ne-am putea pune in dificultate de a nu mai putea plati obligatii curente, fapt ce ar putea conduce la perturbarea activitatii curente’’, se arata intr-o cerere de suspendare a executarii silite depusa la Tribunalul Suceava de col.dr.Ionut Daniel Derioiu, managerul interimar al Spitalului Judetean Iasi Suceava

S-o fi externat Gheorghe Flutur din Spitalul Suceava dar ilegalitatile facute de cei pe care i-a desemnat in anii anteriori sa conduca aceasta unitate medicala saboteaza astazi eforturile uriase ale actualei conduceri militare care lupta din rasputeri sa elimine focarul Covid. Astfel, medicii generali de la Spitalul Judetean Suceava s-au trezit recent ca impotriva unitatii medicale au fost demarate procedurile de executare silita pentru recuperarea sumei de 628.501,85 lei reprezentand ‘’corectii financiare’’ pentru neregulile constatate in cadrul proiectelor cu finantare europeana de care a beneficiat spitalul. Aceste nereguli au fost constatate in urma unui control efectuat cu putin inainte de izbucnirea epidemiei Covid19 de Directia Antifrauda din cadrul Programului Operational Regional, entitatea care activeaza sub coordonarea Ministerului Lucrarilor Publice Dezvoltarii si Administratiei. Pentru ca inspectorii care au fost in control au constatat trucarea unor licitatii si favorizarea unor firme in vederea castigarii procedurilor de selectie pentru efectuarea lucrarilor de constructii si furnizarea aparaturii medicale, Directia Antifrauda a penalizat spitalul si a dispus sa dea inapoi fonduri europene de 628.501,85 lei.

 

Nu mai putin de 8 procese verbale cu nereguli

Ziarul on line Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate detalii despre neregulile constatate de inspectorii europeni, atasand in acelasi timp la acest articol si unele documente doveditoare. Astfel, dupa efectuarea controlului de care pomeneam mai sus au fost intocmite nu mai putin de 8 procese verbale cu nereguli, documente care la final contin si penalitatile financiare care se aplica pentru fiecare ilegalitate in parte. Este vorba depre nota de constatare a neregulilor si stabilire a corectiilor financiare nr.31859/24.02.2020 prin care s-a stabilit un de debit 138.397 lei, nota de constatare nr.31750/24.02.2020 pentru un debit de 27.300, 87 lei, nota de constatare 33.694/26.02.2020 pentru suma de 237.762 lei, nota de constatare nr.33657/26.02.2020  pentru un debit de 13.304, 20 lei, nota de constatare nr.36524/20.03.2020 pentru 31.490,95 lei,  nota nr.36.154/20.03.2020 pentru 12.963,92 lei, nota nr.32.590 din 25.02.2020 pentru suma de 163.802, 91 lei si in final nota de constatare nr.33.616 din 26.02.2020 pentru debitul in valoare de 3.480 lei. In total aceste, sanctiuni insumeaza 628.501,85 lei.

Licitatii trucate pentru constructii si aparatura medicala

Sa reamintim ca prin Programul Operational Regional, Spitalul Județean de Urgenta ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava a beneficiat de o finantare de 4.602.947,81 lei (10 milioane euro) pentru ‘’Modernizare, dezvoltare si echipare ambulatoriu de specialitate’’ . Prin acest proiect s-a urmarit construirea unui ambulatoriu modern şi dotarea acestuia cu aparatura medicala de inalta tehnologie. Ori, inspectorii europeni au constatat dupa cum spuneam ca, in caietele de sarcini intocmite pentru selectarea firmelor de constructii si a furnizorilor de aparatura medicala, au fost introduce niste conditii restrictive care favorizau anumite companii. Presa suceavana si nationala a aratat in mai multe randuri ca este vorba despre firme ale caror patroni fac parte din cercul de apropiati ai lui Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, entitatea care are in subordonare acest spital.

Apel disperat al conducerii militare

Pentru ca o executare silita pentru o suma atat de mare este singurul lucru care-i mai lipsea spitalului in aceasta perioada in care se lupta cu peste 2.000 de cazuri de infectii cu Covid 19 inregistrand pana acum zeci de morti, col.dr.Ionut Daniel Derioiu a depus la Tribunalul Suceava o cerere de suspendare a procedurilor de recuperare a banilor europene, cu alte cuvinte de suspendare a executarii silite. Cererea sa a fost inregistrata in dosarul cu nr. 1176/86/2020 si are ca prim termen de judecata pe data de 14 mai. ‘’Din aceasta perspectiva se poate observa ca executarea sumei ne-am putea pune in dificultate de a nu mai putea plati obligatii curente, fapt ce ar putea conduce la perturbarea activitatii curente’’, se arata in cererea depusa de colonelul dr.Ionut Daniel Derioiu.

Alte combinatii cu fonduri europene

Intr-o editie anterioara am aratat ca au fost gasite nereguli cu fonduri europene si in celalalt proiect derulat de Spitalul Judetean Suceava si anume cel in valoare de 2 milioane lei pentru ‘’eficientizarea serviciilor medicale’’. Astfel, in articolul cu titlul ‘’Coruptia ucide! Banii UE de la Spitalul Suceava dirijati ilegal catre prietenii lui Flutur si prietenul corupt al lui Nichita’’  publicat in data de 1 aprilie 2020, am aratat ca licitatia pentru acest proiect a fost de asemenea trucata. Astfel, aceasta licitatie a fost castigate de Assist Software SR,  patronata de prietenii lui Gheorghe Flutur si abonata la contracte incheiate cu CJ Suceava si in favoarea firmei Focality SRL patronata de Gabriel Mardarasevici, trimis in judecata de DNA deoarece i-a dat mita cumatrului sau, fostul primar al Iasului, Gheorghe Nichita. Si pentru aceste nereguli spitalul a fost obligat sa returneze fonduri europene in valoare de 377.916,97 lei. Intr-o editie viitoare vom publica toate increngaturile dintre patronii firmele care au ‘’papat’’bani europeni de la spitalul Suceava si puterea politica locala.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.