Condamnat la închisoare după ce şi-a cumpărat câteva prăjituri de la o cofetărie din centrul oraşului!

545
Carduri şi bani
Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în Iaşi, pentru destructurarea unei reţele de ţepe cu carduri bancare

@ Un ieşean a fost condamnat la închisoare după ce şi-a cumpărat câteva prăjituri de la o cofetărie din centrul oraşului @ Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Eugen Lucian Vasiliu la 2 ani şi 8 luni de închisoare, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, şi acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată @ Asta, în ciuda faptului că ieşeanul s-a împăcat cu victima

Un ieşean a fost condamnat la închisoare după ce şi-a cumpărat câteva prăjituri de la o cofetărie din centrul oraşului. Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat recent pe Eugen Lucian Vasiliu la pedeapsa rezultanta de 2 ani şi 8 luni de închisoare, pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, şi acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată. Asta, în ciuda faptului că ieşeanul s-a împăcat cu victima!

„Instanţa încetează procesul penal faţă de inculpatul Vasiliu Eugen Lucian pentru săvârşirea infracţiunii de însusirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, ca urmare a împăcării părţilor. Constată stinsă acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată”, au spus magistratii ieseni. La emiterea sentintei, judecatorii au luat in calcul pedepse anterioare.

Condamnat după ce şi-a cumpărat câteva prăjituri

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Acest proces al ieseanului a inceput pe 7 decembrie 2022. Procurorii l-au trimis in judecata sub trei acuzatii.

„În ziua de 15 august 2022, în jurul orei 8:30, inculpatul și-a însușit pe nedrept cardul persoanei vătămate ajuns din eroare în posesia sa, cu care ulterior a efectuat 10 tranzații financiare reprezentând achiziționarea de bunuri alimentare și nealimentare în valoare totală de 238,4 lei, la șapte societăți comeriale de pe raza municipiului Iasi”, au spus anchetatorii ieseni. Printre achizitiile facute cu acel card s-au numarat si cateva prajituri, de la o cofetarie din centrul Iasului.

Prins cu ajutorul camerelor de luat vederi din oraş

Oamenii legii au spus ca au ajuns la suspect cu ajutorul camerelor de luat vederi existente in oraş. Pe 15.08.2022, în jurul orei 8:30, persoana vătămată mers la supermarketul Mega Image, iar, după ce a achitat cumpărăturile, a introdus cardul în buzunarul pantalonilor şi a plecat acasă. În dimineaţa aceleiaşi zile, inculpatul s-a deplasat la brutăria Dovis, unde o femeie, vâzând un card bancar pe jos şi crezând că îi aparţine inculpatului, i-a spus acestuia că i-a căzut cardul. Inculpatul, deşi ştia că acel card nu-i aparţine, l-a luat şi a dispus de el ca şi cum i-ar fi aparţinut.

Astfel, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere a reieşit faptul că, pe 15.08.2022 la ora 9:40, inculpatul, după ce a coborât din tramvaiul 9 în stația pentru mijloace de transport în comun din zona Târgu Cucu, s-a îndreptat către stația de autobuz, unde, ajungând la punctul de difuzare ziare aparținând Difpress, a efectuat o plată în valoare de 23 lei, prin utilizarea cardului persoanei vătămate.

După efectuarea primei tranzacţii, inculpatul a luat tramvaiul 9, deplasându-se cu acesta către Piaţa Unirii, unde a intrat într-o cofetărie, unde a comandat două produse, apoi s-a poziționat în dreptul casei de marcat aflată lângă ușa de acces unde, cu mâna dreaptă, a scos din portofel un card de culoare albastră pe care l-a apropiat de dispozitivul POS, achitând astfel valoarea produselor comandate în sumă de 14,8 lei, iar, după efectuarea plății, inculpatul a introdus cardul bancar în portofel, părăsind apoi patiseria.

La primul termen de judecată cu procedura legal îndeplinită, instanţa a constatat că la dosar a fost depusă o declaraţie autentică, prin care persoana vătămată declară că îşi retrage plângerea prealabilă pentru infracţiunea de însuşire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. „Interpelat de către instanţă, inculpatul a arătat că recunoaşte faptele săvârşite”, au spus magistratii ieseni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.