Afacerile unui combinator imobiliar cu state vechi anchetate de DNA. Primăria i-a aprobat bloc fără parcare

11372
Gheorghita Drobota
Gheorghita Drobota

@ Cu câteva zile înainte de Paște, Direcția Națională Anticorupție a deschis un nou dosar penal care vizeaza o noua afacere urbanistica ilegala girată de municipalitate @ Este vorba despre un bloc construit de dezvoltatorul Gheorghiță Drobotă pe șoseaua Iași-Voinești, edificat de municipalitate în condițiile în care nu au fost amenajate locurile de parcare prevăzute in proiect și avea construit și un etaj în plus

Seria afacerilor urbanistice anchetate de DNA Iași continuă cu investigarea unui bloc edificat de municipalitate pe șoseaua Iași- Voinești. Blocul a fost construit de Gheorghita Drobota, un dezvoltator imobiliar cu state vechi din Iași. Astfel, acesta obtinuse autorizatie de construire pentru a ridica un bloc S+P+3E pe un teren de 1.617 mp, cu 26 de locuri de parcare din care 10 la demisol. De asemenea, potrivit autorizatiei lângă bloc trebuia amenajat un loc de joacă pentru copii și spațiu verde. În condițiile în care autorizatia de construire nu a fost respectată, locurile de parcare de la demisol nu au mai fost amenajate iar Drobota a construit si un etaj în plus, în anul 2019, Primaria Iași a edificat blocul ca si cum nimic nu s-a intamplat. Potrivit ziarului Reporteris, atestarea edificării a fost semnată de funcționarii Gabriel Ghergheșanu, Victor Gavriluta, fostul arhitect sef Alexandru Mustiață și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu. DNA Iași a solicitat inainte de Paște de la institutiile implicate documentele legate de această afacere.

bloc Drobota-soseaua Iasi - Voinesti
bloc Drobota-soseaua Iasi – Voinesti

 

„M-au ținut mult timp cu actele”

Contactat telefonic, Gheorghita Drobotă a spus că din punctul său de vedere nu s-a comis nici o ilegalitate. ”Eu nu am fost citat încă de DNA. Nu am făcut ilegalități. Am efectuat o supraetajare dar eu am depus actele pentru aprobare si m-au ținut luni de zile fara sa mi se dea un raspuns. Invocau tot felul de motive. În ceea ce priveste locurile de parcare am cumpărat un teren lângă bloc. Locurile de parcare de la demisol le voi muta pe acest teren”, a spus Gheorghiță Drobotă.

Acesta a patronat firma de constructii Dro Construct SRL, firma care a avut contracte și cu instituții publice. Firma a dat faliment și a fost radiată în anul 2020.

Cum conduceau doi cumătri penali primăria. DNA: „Harabagiu a semnat din dispoziția lui Chirica”

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.