Cazierul interlopului eliberat de judecătoarea Grancea: șase dosare penale pentru violență cu săbii și pistoale

1598
Grancea si fratii Vandame si Braileanu
Grancea si fratii Vandame si Braileanu

@ Pentru că judecătoarea Andreea Grancea și colega sa Gabriela Stănculeanu, de la Curtea de Apel Iau au considerat că interlopul Vandame nu constituie un pericol deși a tras cu pistolul pe stradă și l-au scos din arest lasându-l să plece acasă se cuvine sa arătăm cine este personajul care a beneficiat de clemența judecătorilor @ Vandame este un ‘’alintat’’ al judecătorilor @ Deși a fost trimis în judecată în câteva dosare penale pentru infracțiuni cu violență și-a atacat dușmanii cu sabia, Vandame s-a ales pana acum doar cu 1 an de închisoare cu suspendare

Pentru că judecătorii au fost milostivi în ultimii ani cu bietul interlop, Vandame a prins curaj și a trecut de la sabie la pistol. Urmează probabil să-și cumpere un aruncător de grenade și tot ar beneficia de clemența justiției din Iași. În ultimii 7 ani, Vandame Constantin a fost cercetat și trimis în judecată în mai multe dosare penale cu violență și în final s-a ales cu 11 luni cu suspendare. Laitmotivul infracținilor săvârșite de acesta: Vandame preferă să-și fugărească și să-și atace dușmanii cu o sabie. Astfel, pe data de 24 februarie 2016, Vandam l- atacat cu sabia pe Adrian Hotin, un locotenent al clanului Corduneanu. Incidentul s-a petrecut în Complexul Tudor Vladimirescu.’’După ce a ieşit din complex, inculpatul Constantin Vandam a scos din geanta pe care o avea asupra sa o sabie şi a alergat spre grupul din care făcea parte Hotin Remus Adrian, lovindu-l pe acesta din urmă cu sabia în zona piciorului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale“, se arată în rechizitoriu.

În august 2020, Vandam a fost condamnat definitiv în acest dosar la o pedeapsă de 1 an de închisoare cu suspendare. Într-un alt dosar, în care a fost judecat tot pentru tulburarea liniștii publice a facut un acord de recunoastere a vinovăției și s-a ales cu 11 luni de inchisoare cu suspendare. În anul 2019, Vandame a fost trimis în judecată pentru tulburare de posesie părțile vătămate fiind fostul senator Ionel Agrigoroaei și soția sa. Asta deoarece i-a ocupat abuziv și i-a distrus casa fostului parlamentar. Acest dosar este încă în curs de judecare la Judecătoria Iași. În ianuarie 2022 a fost din nou trimis în judecată pentru tulburarea liniștii și ordinii publice și agresiune, parte vătămată fiind un anume Armando Bobocel. În acest dosar, Vandam a fost trimis în judecată alături de fratele sau Jean Mărăraș. Grav este ca incidentul s-a petrecut în centrul Iașului în fața Restaurantului Select, victima fiind de asemenea fugărită cu o sabie. Și acest dosar este în curs de judecată la Judecătoria Iași.

Acum este cercetat în două dosare cu tentative de omor

În prezent Constantin Vandam este cercetat în două dosare penale distincte pentru săvârșirea infracținii de tentativă de omor. Despre acestea am vorbit in editiile anterioare. În primul dosar, cel în care a fost arestat de Tribunal și eliberat de judecătoarele Grancea și Stănculeanu este cercetat deoarece ‘’în data de 02.04.2023, în jurul orei 20.32, în timp ce se afla la volanul autoturismului marca Porsche Panamera, împreună cu fratele său, pe strada Eternitate din Municipiul Iaşi, ar fi executat două focuri de armă spre partea inferioară a portierei autoturismului  marca Audi Q7, în care se aflau persoanele vătămate Iosub-Crudu Constantin şi Raicu Mihai-Alessio’’. În cel de-al doilea dosar este cercetat deoarece a vrut să-l calce cu mașina pe Dragoș Panțîru un apropiat al lui Viorel Oarză. Incidentul s-a petrecut pe data de  2.03.2023 in jurul orei 16.00, pe o strada din cartierul Păcurari. Oamenii legii au spus că, la un moment dat Vandam Constantin a urcat la volanul unei masini BMW si a demarat spre locul in care se afla Dragos Stefan Pantiru, care a apucat sa se fereasca. În acest dosar a fost arestat de Tribunal dupa ce Judecătoria nu a luat nici un fel de masuri. În primul dosar, Grancea l-a plasat in arest la domiciliu în conditiile în care Vandame este prieten cu fratele magistratului. Judecătoarea Grancea sustine ca nu stia de prietenia lor. ‘’Eu nu vă contrazic că are sau nu are relații de prietenie sau comerciale, ceea ce vă zic este că nu am relații apropiate, nu comunic zilnic cu fratele, nu locuiesc cu el, nu îi cunosc partenerii de afaceri și nu îi cunosc pe inculpat sau oricine din anturaj, ca urmare nu aveam obligația să mă abțin. Solutia e motivată si dată în complet colegial’’, ne-a declarat judecătoarea Andreea Grancea.

Prin urmare vorbim de 6 dosare penale cu infracțiuni săvârșite cu violență de Vandame Constantin, în ultimii 7 ani. Acesta este ‘’cazierul’’ interlopului pe care Grancea l-a lăsat să plece acasa înainte de Paște.

Judecătoarea care i-a dat drumul interlopului Vandame. ‘’N-am știut că este prieten cu fratele meu’’

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.