Baronii CFR mana-n mana la jaf. Axinia si Anchidin blat ordinar pe 12 miliarde

3285
Anchidin si Axinia, afaceri de miliarde la CFR

@ Ceea ce aratam mai jos este o complicitate clara intre directorii CFR pentru a devaliza compania @ Astfel, Ferotrans TFI, firma lui Dumitru Anchidin, directorul Regionalei CFR Marfa are o datorie de 1.255.865 lei catre CFR Calatori – Regionala Iasi, de la care a inchiriat vagoane si trenuri @ In baza unei sentinte obtinute de CFR Calatori, in aprilie 2018  executorul judecatoresc Cezar Andrei, pune poprire pe conturile Ferotrans dar nu recupereaza nici un ban @ Trei luni mai tarziu, Axinia care trebuia sa faca tot posibilul sa-si recupereze banii il roaga pe executor printr-o adresa sa ridice poprirea de pe conturile Ferotrans cu care ‘’poarta tratative’’ pentru recuperarea banilor @ Nu se recupereaza nici un leu iar Axinia il roaga pe executor sa reia procedura abia dupa un an @ Acum, Anchidin se foloseste in justitie de aceasta pauza in procedura de executare pentru a scapa definitiv de plata banilor invocand ‘’perimarea executarii pentru lipsa de diligenta a executorului’’

Constantin Axinia, directorul CFR SA il ajuta pe Dumitru Anchidin, directorul Regionalei CFR Marfa sa tepuiasca definitiv compania de stat cu suma 1.255.865 lei. Sunt mana in mana la acest jaf si vom demonsta mai incolo acest lucru. Sa spunem pe scurt ca ‘’afacerea’’ a inceput in anul 2010 cand firma privata a lui Anchidin a inchiriat de la CFR Calatori, vagoane si locomotive si nu le-a mai platit. Anchidin a folosit vagoanele si locomotivele dar nu a platit chiria. In anu 2011, CFR Calatori da in judecata Ferotrans TFI si obtine executarea silita a firmei lui Anchidin pentru un  debit restant de 297.032,64 lei si penalitati de intarziere de 35.315,51 lei. Conform contractului, firma lui Anchidin trebuie sa achite CFR Calatori penalitati de 0,1 la suta pe zi in cazul in care nu-si achita obligatiile financiare. Cu toate ca avea o sentinta definitiva, abia in anul 2018, CFR Calatori se adreseaza unui executor pentru recuperarea banilor. Chiar si asa dupa 8 ani, CFR Calatori face tot posibilul sa ramana cu paguba.

Axinia pune iar umarul la paguba

Desi dupa cum am mai spus, a pus in aplicare sentinta abia dupa 8 ani, Axinia l-a mai ajutat inca o data pe Anchidin sa ramana cu banii. Astfel, executorul Cezar Andrei a declansat procedura de executare silita in aprilie 2018 iar trei luni mai tarziu Axinia il roaga sa o opreasca. Astfel, pe 19 iulie 2018, Axinia in calitate de director CFR Calatori ii trimite executorului o adresa in care ii cere sa opreasca executarea silita deoarece ‘’poarta tratative’’ cu firma Ferotrans pentru recuperarea banilor. ‘’Subscrisa Compania Nationala de Transport Feroviar de Calatori – CFR Calatori – sucursala Regionala Iasi reprezentata de director Axinia Constantin, in calitate de creditor, debitor fiind Ferotrans TFI SRL Iasi va comunicam ca la nivelul sucursalei noastre se poarta tratative cu debitorul in vederea achitarii debitului sumei restante si a penalitatilor de intarziere, motiv pentru care solicitam ridicarea popririi de pe contul pe contul debitorului’’, se arata in adresa trimisa de Axinia, executorului judecatoresc Cezar Andrei, in data de 19.07.2018.

Era o minciune bineinteles. Detinem informatii ca in perioada respectiva, Anchidin prin Ferotrans avea de incasat o suma mare de bani si astfel, Axinia l-a ajutat sa nu-i piarda adica sa nu fie executata in contul datoriei catre CFR Calatori.

I-a mai dat un ragaz de un an

In urma ‘’tratativelor’’ purtate de Axinia cu Anchidin nu s-a recuperat bineinteles nici un leu.  Mai mult, abia dupa un an de la momentul in care Axinia l-a rugat e executor sa opreasca executarea, directorul CFR Calatori trimite o noua adresa in care ii cere sa reia procedura. Astfel, pe data de 26 iunie 2019, Axinia il roaga pe Cezar Andrei sa reia executarea deoarece debitul a ajuns 1.255.865 lei.

Cu adresa lui Axinia, Anchidin vrea sa stearga datoria

Chiar si dupa reluarea executarii, banii nu s-au recuperat. Mai mult, decat atat acum, Anchidin se foloseste acum de adresele trimise de Axinia catre executor pentru a scapa de plata banilor, de intreaga datorie de 1.255.865 lei. In acest, sens Anchidin a inregistrat la Judecatoria Iasi dosarul nr. 22174/245/2019 avand ca obiect ‘’ contestatie la executare incetare executare’’ (vezi aici). Motivul pentru care solicita anularea si incetarea definitiva a executarii i-a fost oferit chiar de Axinia. Astfel, Anchidin invoca ‘’perimarea executarii pentru lipsa de diligenta a executorului’’ pe motiv ca cel putin 6 luni procedura de executare a fost intrerupta. Si, sa nu uitam ca executarea a fost intrerupta tocmai la insistentele lui Axinia. ‘’Va rugam sa constatati ca de la data de 19.07.2018 care este data ultimului act de urmarire efectuat de catre executorul judecatoresc si pana la data de 5.07.2019 data cand executorul a reluat executarea silita, creditorul a lasat sa treaca mai mult de 6 luni, timp in care nu a efectuat nici un act de urmarire in dosarul executional, creditorul dand dovada de pasivitate, ceea ce echivaleaza cu o desistare, o renuntare din urmarirea silita, fiind operabila perimarea executarii pentru lipsa de diligenta a executorului’’, a aratat Anchidin in cererea prin care solicita anularea si cel mai important, incetarea executarii.

Acelasi Anchidin arata ca nu are rost sa se mai continue executarea ca oricum nu s-au recuperate banii. ‘’Urmare a popririlor nu s-au recuperat sume de bani in contul datoriei din lipsa de lichiditati’’, a mai aratat Anchidin.

Judecatoria Iasi nu s-a pronuntat inca in legatura cu cererea lui Anchidin. Daca insa, CFR Calatori va ramane cu paguba atunci ignorarea acestei situatii de catre procurorii DNA ar fi strigatoare la cer.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.