Hemoragie in PSD Iasi, primarii au plecat la PNL. Popa abandonat in prag de alegeri

3229
primari PSD Iasi
primari PSD Iasi

@ Mai multi primari PSD dar si de la UNPR au batut palma cu PNL alegand sa candideze pentru un nou mandat pe listele liberalilor @ Vorbim de Stefan Timofte de la Tomesti, Iulian Marcu-Ungheni, Georgel Popa-Mosna, Mirica Dodan-Costuleni @ Primarii spun ca au luat aceasta decizie din cauza sefului PSD Iasi si al Consiliului Judetean, Maricel Popa care nu i-a sprijinit deloc in mandatul de patru ani @ „Plec pentru ca Maricel Popa nu a facut nimic pentru comuna mea. Imi pare rau sa o spun”, a spus Georgel Popa de la Mosna

Hemoragie in PSD Iasi unde mai multi primari s-au decis sa schimbe barca si sa candideze peste o luna pentru un nou mandat din partea PNL. Practic cu fiecare primar PSD care decide sa treaca in barca PNL sansele lui Maricel Popa de a obtine un nou mandat ca si presedinte al Consiliului  Judetean Iasi se împuținează. Asta deoarece se stie ca primarii sunt principalii vectori electorali in mediul rural, ei sunt cei care aduc voturi la alegerile judetene, generale si europarlamentare. Contactati de jurnalistii Dezvaluirea.ro cei mai multi dintre primarii care au decis sa plece din PSD au spus ca au luat aceasta decizie din cauza lui Maricel Popa care nu i-a sprijinit in acesti 4 ani petrecuti in fruntea Consiliului Judetean Iasi. Mai mult decat atat, Maricel Popa si PSD nu au reusit sa-i convinga nici pe cei trei primari UNPR sa li se alature in conditiile in care la Iasi aceasta formatiune s-a dezintegrat. Astfel, Cristinel Albu de la Tutora, Mirica Dodan de la Costuleni si Ovidiu Droanca de la Todiresti au ales sa candideze pentru un nou mandat din partea PNL. „N-am semnat inca adeziune dar sunt practic in PNL”, ne-a spus Mirica Dodan.

Mirica Dodan Costuleni

 

Pleaca pesedisti vechi

Din informatiile pe care le detinem, printre primarii PSD care au batut palma cu PNL si Costel Alexe contracandidatul lui Maricel Popa, se  numara Stefan Timofte de la Tomesti, Iulian Marcu de la Ungheni. ”Da, trec la PNL. Am facut mai multe demersuri pe langa Maricel Popa sa asfalteze drumul judetean Dancu – Ungheni – Manzatesti si nu am gasit intelegere. Acest lucru m-a suparat”, a spus Iulian Marcu.

Iulian Marcu -Ungheni

 

Lista continua cu Georgel Popa de la Mosna. „Maricel Popa nu a facut nimic pentru comuna noastra. L-am rugat sa ia in calcul asfaltarea drumului judetean care traverseaza comuna noastra si care face legatura cu  Ciortesti. Am primit numai  promisiuni”, a spus Georgel Popa.

 

Georgel Popa-Mosna

Mai adaugam pe lista celor care-l parasesc pe Maricel Popa pe Catalin Martinus de la Dobrovat, Iulian Chirila de la Tiganasi, Costel Hugianu de la Stolniceni – Prajescu. In plus PNL poarte discutii si cu alti primari ai PSD cum ar fi Dumitru Mihailuc de la Valea Lupului sau Gabriel Istrate de la Podu Iloaie. Practic in acest context, Costel Alexe are prima sansa sa ia presedintia Consiliului Judetean. Trebuie sa luam in calcul ca primarul Iasului dar si cei din zona Metropolitana (Miroslava, Letcani, Aroneanu) sunt la PNL.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.