Percheziţii la Iaşi! Suspecţi de ţepe cu carduri bancare, luaţi pe sus de „mascaţi”! GALERIE FOTO

2210
Carduri şi bani
Oamenii legii au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în Iaşi, pentru destructurarea unei reţele de ţepe cu carduri bancare

@ Pe 19 octombrie 2022, procurorii DIICOT Iaşi şi cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.I.C. efectuează 7 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Iași, Bacău și Neamț @ În cauză este vizată activitatea unui grup infracțional organizat @ Acest grup este specializat în săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos

Pe 19 octombrie 2022, procurorii DIICOT Iaşi şi cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul I.G.P.R. – D.I.C. efectuează 7 percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Iași, Bacău și Neamț.
Astfel, în cauză este vizată activitatea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, transfer neautorizat de date informatice, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Pistol şi telefoane ridicate la percheziţii
Oamenii legii au ridicat mai multe bunuri după percheziţiile efectuate în Iaşi

Ce au spus anchetatorii cu privire la percheziţiile efectuate la Iaşi

În cauză s-a reținut faptul că, la începutul anului 2021, 6 persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care, pe parcurs, ar fi aderat alte 4 persoane, în scopul comiterii de infracțiuni informatice constând în montarea la ATM-uri sau alte terminale de plată, din țară și din străinătate, de dispozitive electronice de skimming, cu ajutorul cărora au citit datele cardurilor bancare ale persoanelor care utilizau ATM-urile sau terminalele de plată, date care au fost transmise prin unde radio către telefoanele mobile deținute de membrii grupului infracțional organizat.
„Cu ajutorul acestor telefoane mobile, care preluau temporar (atât timp cât cardul bancar autentic se afla în proximitatea dispozitivelor electronice de skiming) datele cardului bancar folosit de către persoanele vătămate, era retras numerar de la ATM – uri cu tehnologie de comunicare prin unde radio integrată sau erau efectuate plați cu ajutorul unui POS obținut în prealabil de membrii grupului infracțional organizat, prin intermediul unor societăți comerciale administrate în fapt de către aceștia”, au afirmat anchetatorii ieşeni.

Sistem skimming descoperit la percheziţii
Anchetatorii au descoperit mai multe sisteme ilegale, la percheziţii

Şase persoane, duse la audieri

La sediul DIICOT vor fi duse, în vederea audierii, 6 persoane, despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale. La acțiune participă polițiști din cadrul I.G.P.R. – D.I.C. și jandarmi din cadrul B.S.I.J.

Telefoane ridicate la percheziţii
Anchetatorii au ridicat mai multe telefoane mobile în urma percheziţiilor

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.