Femei jefuite de primar ziua în amiaza mare. ‘’A intrat peste noi, nici nu ne-a întrebat’’

1440
gard casa fiu primar Prisăcani, proprietate Didina Musteață și Ghiorghe Stanciu
gard casa fiu primar Prisăcani, proprietate Didina Musteață și Ghiorghe Stanciu

@ La Prisăcani, județul Iași se trăiește sub teroarea primarului Ghiorghe Stanciu care se comportă ca un stăpân, comuna este moșia lui @ Dacă groful Ghiorghe Stanciu a pus ochii pe proprietatea ta, ți-o ia ziua în amiaza mare iar Politia nu-i face nimic @ Ghiorghe Stanciu a dărămat gardul Didinei Mustață din Prisăcani, i-a tăiat copacii, i-a ocupat terenul și dupa aceea a ridicat casa feciorului său George @ ‘’Eu am văzut că dumneata scrii despre acest primar, dar nouă ne este frică. Mata ești la Iași, noi suntem aici la Prisăcani, se răzbună. Dacă a avut curaj să-mi dărâme, gardul, să-mi taie copacii, mi-a ocupat terenul..Am sunat la Poliție, tot degeaba’’, a spus Dinina Mustațp

Comuna Prisăcani are un stăpân membru al PSD, nu are un primar. Ghiorghe Stanciu, zis Ghiocel, încă primar al acestei comunei intră peste proprietatea ta, îți ocupă terenul, îi ridică casă feciorului George pe terenul tău și nu pățește nimic. Este vorba despre George Stanciu, consilier local PSD cel cu care Ghiocel mulge în tandem comuna. Didina Musteață este o femeie bătrână din Prisăcani iar în urmă cu 3 ani a trăit clipe de groază din cauza primarului Ghiorghe Stanciu. Într-o zi la amiază niște bărbați i-au demolat gardul și i-a tăiat toți copacii pe care îi avea la limita cu proprietatea vecină. Ce se întâmplase? În urmă cu circa 4 ani, Ghiocel Stanciu cumpărase un teren lângă casa familiei Musteață și l-a scurt timp s-a și apucat să-i ridice vila feciorului. Nu i-a ajuns cât teren cumpărase și a intrat și peste proprietatea Didinei Musteață, o femeie de 90 de ani care locuiește împreună cu fiica ei Filofteia în vârstă de 68 de ani. ‘’A intrat ziua în amiaza-mare, nici măcar nu m-a întrebat. Primarul și oamenii care i-a adus la muncă au făcut asta. Mi-au dărâmat gardul și mi-au tăiat 30 de copaci. Nici măcar nu m-au întrebat. După aceea au făcut alt gard dar mi-au luat din teren. Am sunat la Poliție dar este prea puternic. Nu i-au făcut nimic. Sunt oameni mai puternici și mai tineri în Prisăcani care au pățit la fel dar n-au avut ce-i face acestui primar. Eu am văzut că dumneata scrii despre acest primar, dar nouă ne este frică. Mata ești la Iași, noi suntem aici la Prisăcani, se răzbună. Nu mai există dreptate în țara asta. Tot ce-mi doresc este ca acest Stanciu să nu mai ajungă primar’’, a spus Didina Musteață.

Poliția din Prisăcani a mimat o anchetă așa cum a făcut tot timpul după reclamația Didinei Musteață. Marii polițiști de la IPJ Iași și de la Prisăcani au găsit că se unul dintre muncitorii angajați cu ziua ar fi fost vinovat de distrugerea proprietății familiei Musteață. Pe bune, cu Ghiocel de față când se distrugea totul și vinovat era un biet muncitor?. ‘’Când am văzut că dau vina pe un muncitor, am renunțat. Ne-am dat seama că nu ni se va face dreptateț’’,  a adăugat Filofteia, fiica bătrânei.

L-am contactat pe Ghiorghe Stanciu dar acesta nu ne-a trimis punctul său de vedere.

Groful de la Prisăcani

Într-o ediție anterioară am arătat că Stanciu și fiul său au devenit în ultimii ani adevărați moșieri la Prisăcani. Familia Stanciu deține acum aproape 100 de hectare de teren, suprafețe cumpărate de când Ghiocel este primar. Am obținut mărturia unor bătrâni care ne-au spus că Ghiocel le-a sechestrat pur și simplu actele de proprietate pentru a le lua terenurile. După publicarea articolului ne-au contactat și alte familii păgubite care ne-au spus că Stanciu le-a luat terenurile cu japca. Despre toate acestea vom vorbi în edițiile viitoare.

 

Familia primarului a confiscat comuna. Bătrâni jefuiți de terenuri pentru bani europeni

 

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.