Miliardarii petrolului din Golf descind pe Aeroportul din Iasi. Proiect de sute de milioane euro

2047
Abu Dhabi Airports

@ Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa a anuntat ca a purtat deja o serie de discutii cu compania aeriana a Guvernului din Emiratele Arabe Unite, Abu Dhabi Airports pentru realizarea unor investitii pe Aeroportul International Iasi @ Arabii ar putea investi la Iasi cel putin 100 milioane euro, a spus Maricel Popa @ Discutiile au vizat atat zona de transport marfa (Terminal Cargo) cat si dezvoltarea serviciilor de transport pasageri @ Aeroportul Iasi are ca tinta realizarea unei piste de 3.000 de metri si a  unui terminal pentru minim 5 milioane pasageri pe an

 

 

O parte din multele milioane de euro care se castiga atat de usor datorita petrolului din Golful Persic ar putea fi investite si pe Aeroportul din Iasi. Astfel, presedintele Consilului Judetean Iasi, Maricel Popa a anuntat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca a purtat deja o serie de discutii cu Abu Dhabi Airports pentru realizarea unor investitii la Aeroportul Iasi. Abu Dhabi Airports, companie  detinuta de Guvernul Emiratelor Arabe Unite si-a manifestat recent intentia de a investi in aeroporturile regionale din Romania (Iasi, Cluj). Maricel Popa a adaugat ca a discutat cu reprezentantii acesti companii atat despre posibilitatea realizarii unor investitii pentru o zona de transport de marfa cu avionul (terminal cargo) dar si pentru transportul de pasageri. „Am purtat discutii si cu Air China, cu Lufthansa si cu Turkish Airlines si cu alte companii mari. Nu am primit aprobare din partea acestor companii sa spun toate detaliile din discutii. Marile companii aeriene incep sa-si manifeste interesul pentru Romania si Europa de Est. Compania din Abu Dhabi a construit la Bruges un aeroport de containere pentru toata Europa cee ce dorim sa facem si  noi aici la Iasi, pentru Europa de Est. Nu numai noi suntem cei care au solicitat. Si presedintele Cluj este interesat”, a spus Maricel Popa.

Reuniunea mondiala a operatorilor de zbor

Discutiile au avut loc in cadrul evenimentului denumit ACI Airport Exchange 2019 – Reuniunea Consiliilor de Administratie a Aeroporturilor pe plan mondial, organizată la Abu Dhabi in perioada 25-27 noiembrie. La acest eveniment au participat 1.000 de delegatii, peste 70 de expozanti in domeniul aeronauticii și peste 120 de conferentiari, experti in probleme aeroportuare. Maricel Popa a adaugat ca suma minima pe care compania araba ar putea sa o investeasca la Aeroportul Iasi este de 100 milioane euro dar se poate depasi pana a 300 milioane euro. „Guvernul Romaniei va avea bani 100 milioane euro pentru zona de Cargo? Nu cred. Urmatorul terminal pe care trebuie sa-l construim trebuie sa fie pentru cel putin 5 milioane de pasageri pe an. Toata lumea trebuie sa caute investitori. Banii sunt aceiasi fie ca vin din China , Europa sau Emiratele Arabe”,  a adaugat Maricel Popa. Emiratele Arabe Unite fac parte din OPEC (Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.