Rectorul UMF Iasi exclus de pe lista lui Iohannis. Medalia, acordata profesorilor

4471

@ Toate cadrele didactice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iasi au fost decorate ieri de presedintele Romaniei Klaus Iohannis cu ordinul ‘’Meritul pentru Invatamant’’ in grad de mare ofiter @ Decoratia a fost acordata institutiei si nu rectorului UMF Iasi care a fost prezent la eveniment doar ca si ‘’curier’’ adica sa aduca decoratia si sa o expuna in cadrul institutiei de invatamant superior @ Asta in conditiile in care ieri, presedintele Iohannis a decorat si unii rectori din tara @ De la Iasi a fost decorata individual doar profesoara Liliana Romaniuc, fosta sefa a Inspectoratului Scolar Judetean

Toate cadrele didactice din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T.Popa din Iasi au fost decorate ieri de presedintele Romaniei cu ordinul ‘’Meritul pentru invatamant’’ in grad de Mare Ofiter (vezi aici). ‘’Presedintele Klaus Iohannis a conferit: ordinul „Meritul pentru Invatamant” in grad de Mare Ofiter Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi’’, se arata intr-un comunicat al administratiei prezidentiale.

UMF Iasi a  primit aceasta distinctie in semn ”de apreciere pentru rezultatele de exceptie obtinute in formarea intelectuala si umana a tinerelor generatii, precum si in procesul de cercetare stiintifica, remarcandu-se ca model de excelenta in invatamantul superior romanesc si contribuind, pe aceasta cale, la ridicarea prestigiului comunitatilor locale si nationale”.

Asadar a fost premiata doar universitatea nu si rectorul Viorel Scripcariu care a fost prezent la ceremonia doar ca reprezentant al institutiei pentru a aduce decoratia la UMF Iasi.

Rectorii decorati de presedinte

Pe langa  institutii de invatamant superior UMF Iasi, Universitatea  de Vest din Timisoara si Universitatea Lucian Blaga din Sibiu au fost decorati si rectori cum ar fi  Mircea Dumitru, rector al Universitatii din Bucuresti, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rector al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative si prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Vacareanu, rector al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti. Acestora li s-a conferit  Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler ”pentru contributia deosebita avuta la dezvoltarea invatamantului superior si a cercetarii romanesti, precum si pentru activitatea manageriala, in calitate de rector al unei instituții de invațamant superior romanesc care a dobandit statutul de universitate-pilot europeana”. Nu era cazul sa-l premieze si pe rectorul Viorel Scripcariu deoarece in cei 4 ani de mandat acesta nu a inregistrat nici un fel de performante deosebite. In aceasta perioada UMF Iasi  nu a reusit nici macar sa intre in Top 1.000 universitati din lume. Universitatile ale caror rectori au fost decorati de presedintele Klaus Iohannis se afla in acest top.

Liliana Romaniuc a primit Ordinul National pentru Merit

De asemenea, profesoara Liliana Romaniuc,  fosta sefa a Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a fost decorata cu a conferit Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler. Aceasta a fost decorata in calitate de presedinte al Asociatiei Romane de Literatie pentru ” contributia importanta avuta la dezvoltarea si modernizarea invatamantului romanesc, la cresterea calitatii si echitatii procesului educational, la imbunatatirea elaborarii si implementarii de politici educationale, precum si pentru implicarea in Proiectul „Romania Educata”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.