Directorul Aeroportului ‘’ejectat’’ din functie. Bulgariu a pierdut procesul cu ANI

1478

@ Conform sentintei pronuntate astazi de Curtea de Apel Iasi, Catalin Bulgariu nu mai poate ocupa o functie de conducere la stat cel putin 3 ani

Directorului Aeroportului Iasi, Catalin Bulgariu a pierdut astazi (vezi aici)  procesul prin care a contestat in justitie verdictul de incompatibilitate pronuntat in cazul sau de Agentia Nationala de Integritate. Bulgariu ar mai avea o sansa la Inalta Curte de Casatie si Justitie insa, in cazul in care sentinta de astazi ramane definitiva acesta nu va mai putea ocupa o functie de conducere la stat, inclusiv la Aeroport, timp de cel putin 3 ani. „Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului“, se mentioneaza intr-un comunicat al Agentiei de Integritate.

Bulgariu a fost gasit incompatibil deoarece a fost in acelasi timp si consilier local si membru in conducerea Radio Iasi. „In perioada 18 iunie 2012 – 24 iunie 2016 a detinut si exercitat simultan functia de membru in Comitetul Director al Societătii Romane de Radiodifuziune – Studioul Teritorial de Radio Iasi si pe cea de consilier local in cadrul Consiliului Local al Municipiului Iasi“, se arata in comunicatul emis de ANI in cazul lui Bulgariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.