Mai ceva ca-n filme: cum a furat un interlop 100.000 euro din casa unui colonel SPP

1351
Fulger Gangal si Adrian Costin
Fulger Gangal si Adrian Costin

@ Ieri, magistrații Judecătoriei Iași au considerat că Fulger Gangal, interlopul care a furat o servietă cu 100.000 euro din locuința unui colonel SPP poate fi judecat in libertate @ Publicăm mai jos in exclusivitate detalii despre acest jaf @ Practic, fostul colonel l-a ‘’invitat’’ pe interlop să-l jefuiască @ Banii nu au mai fost găsiți

Victima, fostul colonel SPP Adrian Costin și interlopul Fulger Gangal se cunosc, erau prieteni. Astfel, în data de 18.06.2022, Adrian Costin și fiul său au mers împreună cu Fulger Gangal la un grătar în comuna Voinești. Au revenit în municipiul Iași pe la miezul nopții deoarece stabiliseră să meargă toți trei în clubul Nish&Nuba. Fulger Gangal s-a dus acasă și s-a schimbat după care a venit în locuința lui Costin pentru a pleca împreună spre Club. În apartament, Costin a făcut un gest prin care practic l-a invitat pe Fulger să-l jefuiască. În fața lui Fulger, Costin a scos dintr-un dulap o servietă în care avea 100.000 euro (513.000 lei) a deschis-o și i-a dat interlopului 7.000 lei sub formă de împrumut. ‘’În apartament persoana vătămată a luat dintr-o servietă în care avea depozitata o sumă mare de bani, 513.000 lei, proveniți din vânzarea unui imobil și economii suma de 7.000 lei pe care i-a împrumutat-o lui Gangal Constantin Fulger, acesta având o datorie totală către persoana vătămată de aproximativ 45.000 lei’’, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Fulger a văzut unde a pus Costin servieta cu banii. După aceea, cei trei au plecat în club, pe drum au mai luat cu ei doi prieteni. În jurul orei 2.30 fiul lui Costin și Fulger au revenit în apartament, fostul colonel SPP rămânând în club. Cei doi au stat un timp în apartament după care au plecat. Pe la 4: 40, Adrian Costin a fost sunat de un teximetrist care i-a spus că i-a dus acasă pe cei doi prieteni ai săi pe care-i luase în club când a plecat împreună cu fiul și Fulger iar aceștia nu i-au plătit cursa. Costin l-a chemat pe taximetrist la club, i-a achitat cursa prietenilor după care l-a rugat să-l ducă acasa unde s-a culcat. A dormit până la ora 18.00 cand s-a trezit și a observat că servieta a dispărut. Să mai precizăm că taximetristul îi dusese pe cei doi tineri la același bloc în care locuia Costin. Ce se întâmplase. Costin și fiul său lăsaseră ușa deschisă iar când cei doi s-au aflat în club, Fulger a venit cu un taxi a intrat în apartament și a luat servieta. Ghinionul lui este că a fost vazut plecând cu servieta de taximetristul care îi aștepta pe cei doi tineri pe care-i adusese din nou la blocul lui Costin. Taximetristul a stat acolo vreo 20 de minute în speranța că tinerii se vor întoarce să-i plătească cursa. Cei doi au dispărut dar cât a așteptat taximetristul l-a văzut pe Fulger ieșind din bloc cu servieta. În iulie 2022, Fulger Gangal a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat iar în cursul zilei de ieri, magistrații Judecătoriei Iași i-au revocat controlul judiciar (vezi aici).  Prin urmare aceste va fi judecat in stare de libertate. ‘’Este o soluție justă’’, a comentat Cristian Curcă, avocatul lui Fulger. Să mai precizăm că anul trecut după ce s-a descoperit că el este făptașul Fulger Gangal a fost arestat preventiv. Și victima a avut probleme cu Legea. Fostul colonel SPP a fost condamnat la o pedeapsă de 1 an, 2 luni si 10 zile cu executare pentru nerespectarea unor ordine de protecție, victimă fiind soția sa Roxana Ioana Costin. În martie 2022  a fost eliberat condiționat. Mai multe detalii puteți citi în articolul repostat mai jos.

Colonel SPP Iași băgat la închisoare. Sentința este definitivă

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.