Colonel SPP Iași băgat la închisoare. Sentința este definitivă

4672
colonel SPP Adrian Costin
colonel SPP Adrian Costin

@ Colonelul Adrian Costin, fost angajat al Serviciului de Pază și Protecție Iași a fost condamnat astazi definitiv la o pedeapsă de 1 an, 2 luni si 10 zile pentru nerespectarea unei unor ordine de protecție, victimă fiind fosta sa soție

Închisoare cu executare pentru colonelul in rezerva, fost angajat al Serviciului de Paza si Protectie Iasi, Eugen Adrian Costin (vezi aici). Magistrații Curtii de Apel au respins apelul formulat de Adrian Costin impotriva sentintei din 8.10.2020 a Judecatoriei Iași care-l condamnase la o pedeapsă de  1 an, 2 luni si 10 zile cu executare pentru nerespectarea unor ordine de protecție, victimă fiind soția sa Roxana Ioana Costin (vezi aici). Astfel, pentru ca devenise violent Roxana Costin a obtinut la Judecatoria Iasi un ordin de protecție fata de Adrian Costin. Numai ca, acesta a incalcat de 5 ori acest ordin de protectie, de fiecare data s-a dus la locuinta in care locuia femeia, a batut la ușă si a facut scandal, a insistat sa vorbeasca cu ea dar Roxana Costin nu i-a deschis ci a apelat serviciul telefonic serviciul de urgență 112. De fiecare data, echipajele de poliție sosite la fața locului l-a identificat pe  Adrian Costin  siau întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante.  „Prin actele de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, că în baza aceleași rezoluții infracționale, în data de 04.03.2019 , inculpatul Costin Adrian Eugen a încălcat dispozițiile ordinului de protecție provizoriu emis de organele de poliție din cadrul Secției 3 în sensul că nu a păstrat distanța minimă de 50 m față de reședința persoanei vătămate Costin  Roxana Ioana , iar în datele de 09.03.2019, 10.03.2019, 02.04.2019, 10.04.2019 și 16.04.2019 a încălcat dispozițiile ordinului de protecție nr. 2365/2019 emis de Judecătoria Iași, al cărui conținut îl cunoștea, în sensul că nu a păstrat distanța minimă de 200 m față de reședința persoanei vătămate Costin Roxana Ioana și, în data de 28.06.2019 , a încălcat dispozițiile ordinului de protecție nr. 2365/2019 emis de Judecătoria Iași, al cărui conținut îl cunoștea, în sensul că nu a păstrat distanța minimă de 200 m față de reședința persoanei vătămate Costin Roxana Ioana”, se arata in sentință.

Sa precizam ca, potrivit Legii Serviciul de Paza si Protectie se ocupa cu paza demnitarilor. In fotografia pe care o prezentam mai jos Adrian Costin (ultimul din dreapta) poate fi vazut in exercitiul functiunii asigurand paza lui Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne.

Simirad, Oprea, Adrian Costin
Simirad, Oprea, Adrian Costin

Condamnat cu executare pentru ca este recidivist

Adrian Costin a fost condamnat la inchisoare cu executare deoarece este recidivist. Astfel, Tribunalul Militar Iași l-a condamnat definitiv pe data de 08.05.2018, la 1 an și o lună închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de „neglijență în serviciu ”, prev. de art. 298 Cod penal și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Acesta a condus baut masina SPP si a intrat intr-un tramvai dupa ce nu a acordat prioritatea regulamentara. „La data de 31.01.2016, Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași a fost sesizat de lucrătorii Poliției Municipiului Iași cu privire la faptul că în aceeași zi, în jurul orei 22.07, a avut loc un accident de circulație pe raza mun. Iași, comis de colonelul Costin Adrian din cadrul S.P.P. București, care la sensul giratoriu din Piața Mihai Eminescu nu a acordat prioritate unui tramvai care urca bulevardul Carol I. În urma impactului a fost accidentată soacra ofițerului, civ. R.C.  care a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și s-a stabilit o alcoolemie de 0,58 mg. /l alcool în aerul expirat”, au retinut judecatorii militari.

Tramvaiul a fost avariat usor, RATP suferind o paguba de numai 309 lei. Soacra lui Costin nu s-a constituit parte civila in procesul penal, nu a dorit sa depuna plangere. Colonelul a declarat in fata anchetatorilor ca inainte sa se urce la volan a consumat 250 ml whisky Grant’s de 40 grade tărie alcoolică și 500 ml bere Beck’s.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.