Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR! Ce se va întâmpla în Consiliul Local? FOTO

354
Cezar Baciu
Cezar Baciu

@ Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut procesul cu USR în care a contestat excluderea din partid @ Organizația politică l-a exclus în primăvara anului 2021 @ În urma acestei decizii, Baciu va pierde postul de consilier local

Viceprimarul Cezar Baciu a pierdut ieri definitiv procesul cu USR în care a contestat excluderea din partid. Amintim faptul că organizația politică l-a exclus în primăvara anului 2021.

„Instanta respinge, ca fiind neîntemeiat, apelul formulat de Cezar Alexandru Baciu în privinţa sentinţei din data de 12.05.2022 pronunţată de Tribunalul Iasi, Secţia I civilă, pe care o păstrează. Definitivă”, au precizat ieri judecătorii de la Curtea de Apel Iasi.

 

Ce se va întâmpla în Consiliul Local?

 

Baciu a primit una dintre funcțiile de viceprimar. Dar, în urma acestei decizii, Cezar Baciu își va pierde postul de consilier local și, implicit, funcția de viceprimar.

Plecarea din CL a lui Baciu va complica situația politică, deoarece PNL nu mai are majoritate în plen.

 

Ce a spus Baciu în instanță

 

Prin cererea de chemare în judecată, reclamantul, in contradictoriu cu USR, a formulat cerere de anulare a deciziei BIROULUI NATIONAL NR. 420 din data de 17.05.2021 a USR (PLUS) prin care a fost exclus din partid. Pe baza probelor administrate, el solicita sa se dispună anularea deciziei emisa de către Biroul National al USR , cu consecinţa repunerii în situaţia anterioară emiterii acesteia, respectiv aceea de membru al USR (PLUS).

„Pe 17.05.2021, Biroul National al USR mi-a redactat decizia prin care m-a exclus din USR, reţinând in motivarea acesteia aplicarea sancţiunii prevăzuta la lit. e, art. 14, din Statutul USR. Decizia este nelegala si netemeinica si, pe cale de consecinţa, solicit anularea acesteia cu consecinţa repunerii in situaţia anterioara, pentru următoarele motive:

caracterul nelegal şi nestatutar al sesizării in calitate de copreşedinţi ai Filialei Judeţene USR lasi, din data de 14.05.2021 şi al procesului verbal al şedinţei Biroulu Local al USR laşi, întrunit în data de 04.05.2021 prin mijloacele de comunicare la distanta , acte care au precedat decizia de excludere şi au constituit parte integrantă a acestei decizii; adoptarea deciziei de excludere de un organism nestatutar cu încălcarea gravă a drepturilor de a fi informat, de a participa la şedinţa în care s-a decis sancţionarea şi de a mă apăra;

lipsa de motivare cu privire la abaterile săvârşite ce au dus la sancţionarea cu excluderea din USR; nu se pot formula apărări, dar si neregularitatea procedurilor de desfăşurare a şedinţelor în faţa organelor cu atribuţii jurisdicţionale ale USR (PLUS)”, a subliniat Cezar Baciu în fața judecătorilor ieșeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.