Un nou scandal de corupție lovește în Poliția Rutieră! Promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie! (EXCLUSIV)

882
Politia Rutiera
Politia Rutiera

@ Un nou scandal de corupție lovește în Poliția Rutieră: promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie @ În urma scandalului, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Aurel Georgel Manole la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă @ Totodată, ieşeanul trebuie să plătească despăgubiri în valoare de aproape 40.000 de euro

Un nou scandal de corupție lovește în Poliția Rutieră! Promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie! În urma scandalului, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat ieri pe Aurel Georgel Manole la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă. Acesta a scăpat de acuzaţia de înşelăciune, deoarece răspunderea penală s-a prescris.

„Instanţa admite în parte acţiunea formulată de partea civilă O.R.V. Obligă inculpatul să îi plătească părţii civile suma de 29.456 de euro. Admite acţiunea formulată de partea civilă E.S.B. Obligă inculpatul să îi plătească părţii civile suma de 10.000 de euro”, au afirmat ieri magistraţii ieşeni.

 

Promisiuni pentru permise de conducere și autorizații de taximetrie!

 

Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Aurel Georgel Manole a început pe 17 iunie 2020. Individul a fost trimis recent în judecată de către procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași. Anchetatorii anticorupție ieșeni au afirmat că scandalul cu autorizații de taximetrie și permise de conducere, în care este implicat Aurel Georgel Manole, a avut loc în urmă cu mai bine de 5 ani.

„Procurorii DNA Iași au dispus trimiterea în judecată a unei persoane fizice, pentru o infracțiune de înșelăciune și două infracțiuni de trafic de influență în formă continuată. Infracțiunile menționate mai sus au fost comise în perioada ianuarie 2017 – martie 2018”, au precizat reprezentanţii DNA.

Conform anchetatorilor ieșeni, Aurel Georgel Manole ar fi păcălit doi bărbați, S.B. și R.V., cu sume importante de bani. „Inculpatul a indus și menținut în eroare două persoane, cu privire la demersurile făcute în interesul acestora. Era vorba despre obținerea unor autorizații pentru activitatea de taximetrie. Pentru aceste demersuri, inculpatul a primit de la aceștia suma totală de 40.000 de euro”, a adăugat Livia Săplăcan.

 

Aurel Georgel Manole ar fi lăsat să se înțeleagă că are influență

 

Procurorii anticorupție ieșeni au mai susținut că Aurel Georgel Manole ar mai fi cerut zeci de mii de euro de la patru persoane. Individul le-ar fi promis acestora că poate obține autorizații de taximetrie. De asemenea, acesta ar fi susținut că poate obține restituirea unor permise de conducere, de la Poliție, potrivit anchetatorilor.

„Inculpatul a pretins și primit de la patru persoane sumele de 24.300 de euro și 5.000 de lei. Asta, în contextul în care le-a lăsat pe acestea să creadă că are influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Iași, cu atribuții în emiterea autorizațiilor de taxi. De asemenea, inculpatul le-a lăsat pe cele patru persoane să creadă că are influență și asupra unor polițiști din cadrul Serviciului Rutier Iași, în vederea restituirii unor permise de conducere suspendate anterior”, au încheiat reprezentanţii Direcției Naționale Anticorupție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.