Iesean nenorocit de Altex. A platit produse pe care nu le-a cumparat

2140

@ Ioan Miron este un pensionar care s-a ales cu poprire pe pensie pentru ca a avut doar intentia sa cumpere niste produse de la Altex @ Desi Ioan Miron nu a beneficiat de produsele magazinului care au ramas in depozit Ioan Miron a fost executat silit pentru suma de 4.919 lei iar acum se chinuie in justitie sa-si recupereze banii

Un pensionar din Iasi se afla intr-o situatie disperata doar pentru ca a intentionat sa cumpere niste produse de la Altex. Desi nu a mai luat produsele electrocasnice pe care le voia, Ioan Miron a ajuns in situatia de a fi executat silit pentru contravaloarea acestora. Povestea incepe din 2004 si se intinde pana astazi deoarece Ioan Miron se chinuie in justitie (vezi aici) sa-si recupereze banii care i-au fost luati degeaba din pensie, nici mai mult nici mai putin decat 4.919 lei. Mau exact, in anul 2004 Ioan Miron a intrat intr-un magazin Altex unde si-a manifestat intentia de a cumpara niste produse. Pentru ca nu avea bani cash, magazinul i-a oferit variant creditului in magazin. A semnat documentele necesare dupa care a anuntat si ca nu mai doreste sa cumpere produsele respective si a procedat si la stornarea facturilor emise de Altex. Produsele electrocasnice se afla si astazi in depozitul Altex, iar magazinul recunoaste acest lucru. Cu toate acestea in anul 2016 a fost executat silit pentru contravaloarea produselor de care nu a beneficiat. Creditul in magazin  implica o colaborare intre Finansbank România SA care asigura finantarea si Altex Romania. Dupa aceea Finansbank România SA a vandut ‘’creanta’’ catre Kruk SA care l-a executat silit  pe Ioan Miron. Totul s-a petrecut din cauza faptului ca cele trei intitutii nu au comunicat intre ele pentru a constata ca nu se mai aflau in relatii comerciale cu Ioan Miron. ‘’Parata Altex Romania a aratat ca intre ea si reclamant nu a intervenit vânzarea-cumpararea de produse, astfel încât nu s-a nascut un raport între ei. Aspectele la care face referire reclamantul (dobânda anuala, comisioane etc.) tin de contractul de credit’’, au constatat judecatorii in dosarul prin care Ioan Miron  cerut sa i se restituie banii.

Altex a luat banii pentru nimic

Cu toate acestea, desi Altex admite ca respectivul contract nu s-a derulat, instanta constata in acelasi dosar ca Altex a primit niste bani pentru produsele nelivrate. ‘’Având în vedere ca, luând în considerare ansamblul situatiei de fapt, si pârâta Altex România a primit o suma de bani pentru produsele vândute, împrejurarea daca acesteia i se poate pretinde vreo suma tine de fondul cererii’’, constata judecatorii.

A pierdut pentru ca nu a avut bani de avocat

In cele din urma instanta a respins actiunea prin care Ioan Miron a dat in judecata Altex si Kruk. Instanta nu a constatat ca nu are dreptate ci doar faptul ca nu a formulat cererea in mod corect din punct de vedere juridic. Acesta a deschis o actiune de ‘’imbogatire fara justa cauza’’ iar judecatorii au constatat ca acesta trebuia sa formuleze o ‘’contestatie la executare’’ si o ‘’intoarcere a executarii’’. ‘’Având în vedere acest text, care stabileste caracterul subsidiar al actiunii „de in rem verso”, cererea formulata de el este într-adevar inadmisibila. Asa cum au aratat partial ambele pârâte, reclamantul din speta ar fi trebuit sa formuleze o contestatie la executare, prin care sa solicite anularea executarii silite desfasurate împotriva sa, apoi întoarcerea executarii’’, a incheiat judecatorul.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.