Cea mai mare piscina din Iasi vanduta la licitatie. Patronul disperat este dat disparut

4518
piscina Apollo Summer Lounge

@ Firma care administreaza piscina Apollo Summer Lounge din Breazu are datorii de peste 1  milion de euro iar AFIR, care a finantat cu fonduri europene amenajarea acestui complex de agreement, a cerut intrarea in faliment @ Zilele trecute s-a incercat inventatierea si evaluarea bunurilor dar patronul Constantin Moraru a dat bir cu fugitii

Faliment si disperare la piscina Apollo Summer Lounge din Breazu. Firma care administreaza acest complex de agreement, SC MCC Resort SRL are datorii de peste 1 milion de euro, patronul nu vrea sa colaboreze cu autoritatile motiv pentru care atat institutiile care au asigurat finantare europeana pentru acest complex cat si lichidatorul judiciar au solicitat intrarea in faliment. Asta inseamna ca in perioada urmatoare Apollo Summer Lounge va fi vanduta prin licitatie. ‘’AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale – n.r) nu aproba planul de reorganizare judiciara al SC MCC Resort SRL, intrucat creanţa Agentiei nu este prevazuta a fi achitata prin graficul de plati intocmit in procedura. Totodata, prin planul de reorganizare, se prevede exclusiv achitarea creantei CEC Bank SA, respectiv suma de 1.031.740, 12 lei, dintr-un total al masei credale în cuantum de 5.859.459, 19 lei’’, se arata in ultimul raport intocmit de Cabinetul Individual de Insolventa Ardelianu Ovidiu Lucian, practicianul desemnat de Tribunalul Sindic sa se ocupe de aceasta firma.

Patronul nu vrea sa apara

Problema este ca patronul acestui complex si anume Constantin Moraru refuza sa colaboreze cu lichidatorul. Firma MCC Resort SRL a intrat in insolventa in februarie 2017 iar acesta nu a predate nici pana astazi documentele contabile, inclusiv situatia incasarilor din ultimii doi ani. Mai mult decat atat acesta refuza sa permita intrarea pe proprietate a practicianului in insolventa si a evaluatorului care trebuie sa inventarieze bunurilor si sa le stabileasca valoarea pentru a fi scoase la licitatie. Pe data de 5 aprilie acesta a promis ca va veni la Breazu pentru a-i ajuta pe lichidator si evaluator dar acesta a tras ‘’teapa’’. ‘’La data de 5 aprile 2019 am efectuat deplasarea la sediul firmei MCC Resort SRL, in prezenta evaluatorului in vederea inspectiei bunurilor pentru intocmirea raportului de evaluare, ocazie cu care am constatat ca administratorul special nu este prezent la sediul societatii si nici nu a asigurat printr-un reprezentant prezenta pentru inspectia bunurilor. ‘’Tipic’’ modului de colaborare al administratorului special Moraru Constantin acesta a transmis un mesaj scris ca ‘’are o urgenta si nu poate fi prezent’’, a mai aratat practicianul in insolventa in raportul sau.

Reamintim ca Apollo Summer Lounge a fost edificat cu fonduri europene si credite bancare. De aceea acum printre creditori se numara CEC Bank care are de recuperate 1.031.740 lei, Milen Resort – 2.700.000 lei si cele doua institutii implicate in derularea proiectului european si anume Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii care revendica 480.000 lei si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale-802.741 lei.

Complexul de agrement se afla in satul Breazu, comuna Rediu, adresa exacta fiind soseaua Copou nr.10 A la circa 800 metri dupa indicatorul de iesire din Iasi. Complexul are doua piscine una pentru adulti de 220 mp si una pentru copii de 100 mp.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.