Un fost sef din Politie vorbeste despre fabricarea probelor in dosarele penale. Sunt implicati ofiteri din servicii

8649

Un fost sef din Politie vorbeste despre fabricarea probelor in dosarele penale. Sunt implicati ofiteri din servicii

@ “ Daca CSM este interesat pot da relatii cu probe care sa dovedeasca falsurile ce se intocmesc de ofiterii de informatii SIPI si DGA”, a postat pe pagina sa de Facebok, Stefan Alexa, fostul sef al Politiei de Frontiera din Moldova, pentru granita  cu raul Prut @ Modul in care sunt facute unele cercetari de catre o parte din procurori ai DNA nu poate fi trecut cu vederea”, a adaugat Alexa @ Acesta a condus si IPJ Bacau si IPJ Iasi

Unul din sefii Politiei Romane a facu astazi unele dezvaluiri incredibile legate de fabricarea unor probe in dosarele penale. Stefan Alexa, fostul sef al Politiei de Frontiera pentru Moldova (in judetele cu granite pe raul Prut) spune, acum in contextul in care DNA se afla in centrul unui scandal privind fabricarea unor probe in dosarele penale, ca are cunostinta despre asemenea practici inca din perioada in care era in activitate si ca poate sa puna la  dispozitia Consiliului Superior al Magistraturii unele probe daca va fi cazul. Stefan Alexa sustine ca in falsificarea probelor sunt implicati ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si de la Serviciul de Informatii si Protectie Interna (SIPI).

“ Modul in care sunt facute unele cercetari de catre o parte din procurorii DNA nu poate fi trecut cu vederea. Cunosc asemenea practici si am fost victima lor in 2009 cand mi s-a fabricat un dosar la solicitarea Prefectului de Bacau pentru a ma determina sa plec din functie. Daca CSM este interesat pot da relatii cu probe care sa dovedeasca falsurile ce se intocmesc de ofiterii de informatii (SIPI si DGA) si care sunt preluate de procurori si transcrise in procese verbale ca probe la dosar”, a postat Stefan Alexa pe pagina sa de Facebook.

Fostul sef din Politie a tinut sa adauge ca nu vrea sa ia apararea familiei Cozma cea de la care a izbucnit scandalul privind fabricarea probelor de catre DNA insa si in opinia sa este discutabil modul in care s-au produs probele in dosarele de la Ploiesti. “Am urmarit aspectele de la Ploiesti. Sunt convins ca familia Cozma a facut ce a vrut in acest judet dar modul de administrare a probatoriului si comportamentul celor ce o fac e jalnic. Miroase a infractiune de purtare abuziva cel putin. Raman surprins si de reactia lenta a sefei DGA care ar fi trebuit sa taie in carne vie dar si a celorlalte institutii.

Multi poate judecati altfel dar nu va doresc sa ajungeti sa fiti audiat de un procuror DNA nici macar ca martor”, a incheiat Stefan Alexa. Acesta a condus Inspectoratul de Politie Iasi din 2001 pana in 2005 cand a preluat conducerea Inspectoratului de Politie Bacau. In 2009 a devenit sef al Inspectoratului Regional al Politiei de Frontiera iar in 2016 s-a pensionat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.