Poliţist local din Iaşi, prins băut la volan! Agentul a refuzat să fie înţepat! (EXCLUSIV)

6654
Gabi Popescu
Gabi Popescu

@ Un poliţist local ieşean a fost pedepsit recent de judecători, după ce a fost tras pe dreapta în traficul din municipiu @ Astfel, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Gabi Popescu la 9 luni de închisoare, cu amânare, pentru refuz sau sustragere de la recoltarea de probe biologice @ La audieri, poliţistul local a recunoscut comiterea infracţiunii

Recent, un poliţist local ieşean a fost pedepsit de judecători, după ce a fost tras pe dreapta în traficul din oraş. Aşadar, magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi l-au condamnat pe Gabi Popescu (49 de ani) la 9 luni de închisoare, cu amânare, pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

La audieri, agentul din cadrul Serviciului 3 de Poliţie Locală – Compartimentul Ordine Publică Iaşi a recunoscut comiterea infracţiunii. Demn de remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Gabi Popescu, poliţistul local care a fost prins băut la volan

Procesul agentului ieşean Gabi Popescu a început pe data de 6 iunie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi l-au trimis în judecată sub acuzaţia amintită.

“În noaptea de 13 martie 2022, în jurul orei 00:37, după ce a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Audi Q5 pe strada Străpungerii, din municipiul Iaşi, unde a fost oprit de Poliţie şi testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0.81 mg/l alcool pur în aerul expirat. La solicitarea de a se supune recoltării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei, acesta a refuzat”, au afirmat oamenii legii.

Agentul ieşean a refuzat să fie înţepat!

Gabi Popescu a fost tras pe dreapta deoarece maşina sa nu avea în funcţiune luminile de întâlnire pe timpul nopţii. S-a procedat la urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice şi luminoase din dotarea autospecialei de poliție şi agenţii i-au solicitat conducătorului auto să tragă pe partea dreaptă, acesta oprind pe strada Străpungerii.

Întrucât şoferul mirosea a alcool, s-a solicitat prezența la fața locului a unui echipaj din cadrul Biroului Rutier Iaşi în vederea testării cu aparatul alcooltest. Ieşeanul a fost testat, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Agentul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Spiridon”, din Iaşi. Ajungând la unitatea medicală, poliţiştii i-au solicitat consimţământul cu privire la recoltare, ocazie cu care acesta a declarat în scris că refuză prelevarea, motivat de faptul că a trecut o perioadă mai mare de 45 de minute de la momentul opririi în trafic.

Însă acesta a declarat faptul că a consumat un litru de bere şi un pahar de vin roşu. în cursul judecăţii, el a precizat că doreşte să recunoască săvârşirea faptei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.