Spaga pentru construirea unui hotel. Afacerist cunoscut executat de procurori

8759
Hotel Ecocart Podu Iloaiei
Hotel Ecocart Podu Iloaiei

@ Gabriel Ungurianu, patronul cunoscutei firme echipamente de printat si copiere, Ecocart Holding din Iasi a fost

trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi pentru savarsirea infractiunii de dare de mita @ Acesta a incercat sa ofere mita unei functionare de la Primaria Podu Iloaiei pentru a obtine autorizatia de construire in vederea construirii unui hotel si a unui complex comercial

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au decis sa-i trimita in judecata pe Gabriel Ungurianu, patronul firmei Ecocart Holding si pe complicele acestuia Ioan Hristea pentru savarsirea infractiunii de dare de mita. Asta deoarece, prin intermediul lui Hristea, Gabriel Ungurianu a incercat sa ofere mita unei functionare de la serviciul de urbanism al Primariei Podu Iloaiei in vederea obtinerii unei autorizatii de construire necesare construirii unui hotel si a unui complex comercial la intrarea in oras acolo unde s-a aflat vechea moara. Constructia inceputa poate fi vazuta la marginea drumului european pe partea stanga, chiar la intrarea in Podu Iloaiei pe directia Iasi-Targu Frumos. Totul a inceput in momentul in care Gabriel Ungurianu, patronul Ecocart Holding una dintre cele mai mari si mai cunoscute firme specializate in comercizalizarea de echipamente de printat si copiere a decis sa demareze construirea unui hotel pe amplasamentul mai sus mentionat si s-a grabit sa demareze lucrarile de construirea fara sa detina si autorizatia de costruire. De aceea pe data de 18 ianuarie 2017, Primaria orasului Podu Iloaiei a amendat firma Ecocart Holding SRL cu 50.000 lei pentru efectuarea unor lucrari fara autorizatie de construire. Pe data de 28 decembrie 2017, in urma unei contestatii formulate de SC Ecocart Holding SRL au decis sa reduca amenda de la 50.000 lei la numai 10.000 lei. Dupa ce a fost amendata firma a continuat demersurile in vederea obtinerii autorizatiei. ”Nu puteau obtine autorizatia de construire deoarece nu aveau toate aprobarile. Le lipsea o autorizatiede la drumurile nationale. Au vazut ca nu pot sa obtina autorizatie pe cale legala au incercat prin alte metodem, au incercat sa de mita si au fost prinsi”, a spus Gabriel Istrati, primarul orasului Podu Iloaiei.
In data de 28 septembrie 2017, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au organizat un flagrant si l-au prins pe Ioan Hristea prietenul lui Gabriel Ungurianu in timp ce incerca sa-i ofere mita suma de 5.000 lei functionarei Sanziana Gina Agapi de la serviciul de urbanism al Primariei Podu Iloaiei in incercarea de a cumpara bunavointa acesteia pentru eliberarea autorizatiei de construire. Procurorii l-au retinut pe Hristea si au incercat sa obtina arestarea preventiva a acestuia, solicitare care a fost insa respinsa de judecatori. S-a dovedit ulterior ca Hristea care este un mic intreprinzator din Podu Iloaiei, actionase interesul Ecocart Holding si cu stiinta lui Ungurianu cel de la care proveneau si banii ce ar fi trebuit sa constituie mite. Sa mentionam ca Ungurianu este u afacerist care si-a dezvoltat afacerile in zona Targu Frumos iar halele de productie ale Ecocart se afla in comuna Bals chiar la marginea drumului national care face legătura dintre Târgu Frumos și Harlau. Hristea este un mic întreprinzător din Podu Iloaiei.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.