Peste un miliard de lei irosiți pentru pensiile speciale:,, Hoție organizată și legiferată”

441

@ ”Incredibil cum, de-a lungul timpului, grupări politice, mafiote, infracționale, masonice sau de altă natură s-au adunat – ciorchine după ciorchine – în jurul unor privilegii”, a protestat pe Facebook, filosoful Mihai Sora legat de suma imenasa cheltuita de stat pentru pensii speciale 

In luna iunie 2022 statul român a cheltuit peste 1 miliard de lei pentru pensiile speciale.  ”Luna iunie 2022 este o lună istorică pentru pensiile speciale în România. Este prima lună, în ultimii 32 de ani, când statul român a cheltuit peste 1 miliard de lei într-o singură lună pentru plata pensiilor speciale. Banii românilor luați prin taxe și impozite. Și asta fără ca pensiile speciale ale parlamentarilor care vor reintra în plată după decizia CCR. Și fără pensiile speciale ale primarilor care vor intra în plată de la anul”, a declarat Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei. Sistemul de pensii speciale din România a fost inițiat la finalul anilor ’90. Inițial, acesta viza doar magistrații, dar intre timp ”candidați” pentru pensiile speciale au devenit militarii, diplomații și parlamentarii. Doar in primele sase luni ale anului 2022 , statul a cheltuit 607 milioane de lei in plus comparativ cu anul 2021 pentru pensii speciale. 

Mihai Sora: ”grupări politice, mafiote, infracționale”

Suma imensa platita pentru pensiile privilegiatilor a starnit protestul filosofului Mihai Sora.  ”Mă uit cu stupoare la tabelul acesta, la miliardul irosit lună de lună: o hoție organizată și legiferată. Incredibil! Din toată bogăția limbii române, chiar nu-mi vine în minte, în clipa aceasta, un alt cuvânt… Incredibil cum, de-a lungul timpului, grupări politice, mafiote, infracționale, masonice sau de altă natură s-au adunat – ciorchine după ciorchine – în jurul unor privilegii, au spoliat această țară de toate resursele ei materiale și imateriale, au alungat – inclusiv prin tehnici electorale și legi croite în funcție de interesul lor – oamenii cei mai inteligenți și harnici în afara granițelor; au confiscat, cu alte cuvinte, nu doar pârghiile puterii, ci și viitorul”, a scris Mihai Șora pe contul de Facebook.

Ultimul procuror comunist iese la pensie. Spaima detinutilor a depus cererea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.