Scandal cu miză uriaşă! Un fermier din judeţul Iaşi, acuzat de matrapazlâcuri de către procurori! (EXCLUSIV)

829
limite-bani
limite-bani

@ Scandal cu miză uriaşă: un fermier din judeţul Iaşi este acuzat de matrapazlâcuri @ Astfel, procurorii au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Vasile Giurgiuveanu pentru fapte de corupţie @ Alături de acesta, anchetatorii anticorupţie au trimis în judecată şi firma controlată de el, SC Vasyhot SRL

Scandal cu miză uriaşă: un fermier din judeţul Iaşi este acuzat de matrapazlâcuri. Aşadar, procurorii au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Vasile Giurgiuveanu pentru fapte de corupţie.

Alături de acesta, anchetatorii anticorupţie au trimis în judecată şi firma controlată de el, SC Vasyhot SRL. În dosar, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă. Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

 

Scandal cu miză uriaşă: Vasile Giurgiuveanu, acuzat de fapte de corupţie!

 

Vasile Giurgiuveanu, patronul SC Vasyhot SRL, a intrat în atenţia anchetatorilor în urmă cu mai bine de 4 ani. Scandalul de proporţii a izbucnit în comuna Tătăruşi, miza fiind subvenţiile agricole plătite din fonduri europene pe sute de hectare de teren.

Firma amintită, care se ocupă cu lucrări agricole pe terenuri arendate de la locuitori ai comunei Tătăruşi, a fost acuzată de mai multe persoane că ar fi luat abuziv o parte din suprafeţele agricole. Drept urmare, Primăria comunei Tătăruşi a refuzat să ìi vizeze fermierului tabelul centralizator cu terenurile arendate, respectiv să îi elibereze adeverinţa necesară pentru obţinerea subvenţiilor plătite de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

 

Fermierul ieşean şi-a susţinut nevinovăţia

 

Astfel, au existat mai ulte persoane care au reclamat acest gen de nereguli la Primăria Tătăruşi. În urma verificărilor realizate de Pri­măria Tătăruşi, în vederea eliberării adeverinţei către patronul SC Vasyhot SRL pentru obţinerea sprijinului financiar pe suprafaţă aferent anului 2016, ar fi fost descoperite unele „neconcordanţe“.

Mai apoi, cazul a ajuns în aten­ţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, respectiv a reprezentanţilor Secţiei nr. 6 de Poliţie Rurală Paşcani. La rândul ei, APIA a întreprins verificări privind veridicitatea documentelor depuse de societate pentru plata subvenţiei.

De cealaltă parte, de-a lungul timpului, fermierul şi-a susţinut nevinovăţia şi a afirmat că, de fapt, este ţinta unor presiuni după ce ar fi dat în vileag mai multe nere­guli făcute de unii funcţionari importanţi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.