Spaima executărilor condamnată la închisoare pentru că a vândut ilegal proprietatea unui ieșean

2688
Lacramioara Mereuta
Lacramioara Mereuta

@ Lăcrămioara Mereuță a fost condamnată de magistrații Curții de Apel Iași la o pedeapsă de 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca a vandut ilegal o proprietate in centrul Iasului @ In fapt Mereuta a vandut doua cladiri la pretul uneia deși cel de-al doilea imobil nu făcea obiectul executarii @ In prezent Mereuta este judecata in doua dosare penale pentru abuz in serviciu

Pedeapsă de 3 ani de inchisoare cu suspendare pronunțată de magistrații Curtii de Apel Iasi in primul dosar in care executorul judecătoresc Lăcrămioara Mereuță a fost trimis a in judecata pentru abuz in serviciu si fals intelectual (vezi aici). Am spus primul dosar deoarece sentinta s-a dat in dosarul in care Mereuță a fost trimisa in judecata in august 2019, insa dupa un an procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi i-au intocmit acesteia un nou rechizitoriu tot pentru abuz in serviciu. Condamnarea s-a dat in dosarul finalizat in anul 2019 cel in care Mereuță a fost trimisa in  judecata deoarece a vandut ilegal o proprietate in spatele UMF Iasi pe strada Cehac nr.17. Mereuță a vândut casa de 55,75 mp si terenul de sub ea pentru recuperarea unei creante in suma de 70.958,30 lei pe care BRD o avea de recuperat de la un debitor pe nume A.A. in curtea in care se află casa vanduta de Mereuta se mai afla o constructie de 40,95 mp pe care proprietarul o ridicase pe un teren de 40 mp pe care il avea in folosinta in baza unui contract incheiat cu Primaria Iasi. Mereuta a vandut la pretul de 96.165 lei atat casa de  55,75 mp si terenul dar si constructia de 40 mp. Asta in conditiile in care cea de a doua constructie nu fusese inclusa in actele de executare si nici nu fusese evaluata.

Ce spun procurorii

Astfel, ieseanul Vasile Dragan a suferit o paguba de 33.782 lei. „A vândut la licitația din data de 16.10.2014, organizată în cadrul procedurii de executare silită ce a făcut obiectul dosarului de executare nr. 1613/2012, pe lângă proprietatea imobiara, situată în Iași, strada Cehac nr. 17, corp B cu suprafața de 55,75 mp și construcția edificată pe acest teren cu suprafața construită de 55, 75 mp și construcția edificată de debitorul A .A pe terenul de 40,95 mp concesionat de la Primăria Iași, menționând acest fapt în procesul verbal de licitație încheiat la data de 16.10.2014, deși pentru această construcție nu ar fi fost îndeplinite formele de publicitate a vânzării, nu ar fi fost identificată și nici evaluată, oferta de cumpărare a adjudecatarului nu ar fi vizat și această din urmă construcție și nu s-ar fi plătit un preț pentru această construcție, fapt având ca și urmare producerea unui prejudiciu în valoare de 33.782 lei persoanei vătămate”, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Detalii am prezentat si in articolul ‘‘Spaima executarilor rapusa de procuror. Trimisa in judecata pentru abuz” publicat in august 2019. 

Sentinta nu este definitiva, Mereuta putand sa o atace la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In cel de-al doilea dosar in care a fost trimisa in judecata Mereuta pagubitul este cunoscutul om de afaceri Constantin Șărănescu patronul restaurantului Onyx din Bucium (vezi aici).

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.