Spaima executarilor rapusa de procuror. Trimisa in judecata pentru abuz

4273
Lacramioara Mereuta
Lacramioara Mereuta

@ Executorul judecatoresc, Lacramioara Mareuta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi @ Mereuta este acuzata ca a executat abuziv un teren si o cladire in centrul Iasului, pagubit fiind un iesean pe nume Vasile Dragan @ Proprietatea se afla in spatele Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi

Executorul judecatoresc Lacramioara Mereuta, a fost trimis ieri in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi pentru savarsirea infractiunii de abuz abuz in serviciu (vezi aici). Pagubit este un iesean pe nume Vasile Dragan pe care Mereuta l-a lasat fara o constructie si un teren pe strada Cehac nr.17, in spatele Universitatii de Medicina si Farmacie din Iasi. Executarea silita s-a facut in anul 2014 pentru o restanta pe care Vasile Dragan ar fi avut-o catre unele institutii de credit. Aceasta a aratat in plangerea depusa la parchet ca bunurile imobile o constructie de 84,95 mp edificata in procent de 70 la suta ridicata pe un teren de 40,95 mp concesionat de la primarie nu puteau face obiectul executarii silite deoarece pentru creditul contractat oferise numai garantii mobiliare. ‘’Prin actul de adjudecare nr.184/19.11.2014 s-a vândut  și construcția la roșu cu suprafața de 84,95 mp (parter plus mansardă) realizată în proporție de 70 la sută, pe suprafața de teren de 40,95 mp asupra căruia debitorul avea drept de folosință conform contractului de închiriere/concesiune nr.67/04.06.2007 încheiat cu Primăria Iași. Aceste imobile nu puteau face obiectul vânzării la licitație publică’’, a aratat ieseanul.

L-au furat, nu l-au executat

Mai mult, a aratat ieseanul, licitatia pentru vanzarea bunurilor imobile s-a facut fara ca Vasile Dragan sa fie notificat conform procedurilor legale. S-a mai aratat ca citatia a fost semnata in numele sau de o persoana care nu avea calitatea sa faca asta. Mai mult acesta a aratat ca bunurile imobile au fost vandute mult sub valoarea de piata acestea fiind cumparate de Stefan Ramon Moisa. ‘’In baza contractului , s-au instituit  garanții mobiliare, ori executorul judecătoresc a trecut direct la executarea imobiliara. In rap ortul de evaluare al imobilului a fost trecuta o suma mult mai mica decât valoarea reala a imobilului. Nu am fost instiintat cu privire la data, ora si locul vânzării’’, a mai aratat ieseanul.

Vasile Dragan a contestat in justitie executarea silita si la inceputul anului acesta Judecatoria Iasi a anulat procedura derulata de Mereuta (vezi aici). Numai ca Stefan Ramon Moisa, adica cumparatorul a declarat recurs iar dosarul se judeca in prezent la Tribunal. Sa mai precizam ca la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi se afla in cercetare mai multe plangeri depuse impotriva lui Mereuta. Acesta a fost cercetata sub control judiciar. Vom reveni cu amanunte in editiile viitoare.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.