Interceptari, cum cere un politist spaga. „Eu vin in control nu altcineva”

3688
Politist
Politist

@ Doi politisti s-au vandut fiecare pentru cate 100 de lei @  Politistii Ionut Marian Dursan si Costel Cristian Chiper  s-au pretat in a pretinde o mita de 200 lei, adica 100 lei de fiecare pentru a nu amenda un patron de magazin si mai mult decat atat pentru ca unitatea economica sa nu mai fie ‘’deranjata’’ deloc cu controalele @ DNA Iasi a interceptat discutiile dintre politistul care a incasat mita in numele amandorura si persoana care a dat spaga @ Redam mai jos integral discutia dintre politist si patronul magazinului

Doi politisti s-au vandut fiecare pentru 100 de lei. Atat au pretins politistii Ionut Marian Dursan si Costel Cristian Chiper de la patronul unui magazin din satul Tomesti din Vaslui. Amandoi politisti la Politia municipiului Barlad sectia rurala Iana au intrat la data de 25.11.2018 intr-un magazin satesc si s-au recomandat a fi de la Politia Economica, au solicitat actele si au constatat nereguli la factura pentru painea scoasa la vanzare care fusese emisa de fapt cu cateva zile inainte. Patronilor magazinului li s-a atras atentia ca vor fi amendati dar potrivit rechizitoriului intocmit de DNA Iasi, politistul Chiper le-a spus ca pot scapa doar cu amenda daca vor plati o spaga de 200 lei, adica cate 100 lei de fiecare politist. Patronii magazinului le-a spus politistilor ca nu dispun de banii respectivi in ziua respectiva dar se pot intalni a doua zi in municipiul Barlad. A doua si a treia zi Dursan s-a intalnit cu unul din patronii magazinului si anume Cosmin Constantin Bratu care intre timp facuse un denunt la DNA Iasi. De aceea, ultima discutie dintre el si politist  putut fi inregistrata. Bratu s-a intalnit cu politistul in zona centrala a orașului Barlad avand asupra sa suma de 100 lei predata de DNA. La fiecare intalnire a primit cate 100 lei. Cu ocazia inmanarii ultimei ‘’sute’’ Bratu i-a solicitat lui Dursan lamuriri in legatura cu Chiper, acesta asigurandu-l sa „stea liniștit” in privința lui Chiper și ca nu va avea probleme nici in viitor in ceea ce privește eventuale controale la societate.

Politistul asigura liniste pentru 100 lei de caciula

Redam ultima discutie dintre cel care a dat mita si politistul Dursan:

Dursan Ionut Mihau (DIM): Nu ma așteptam sa ma mai suni!

Bratu Cosmin Constantin (BCC): Bai, nu ți-am zis ca eu-s baiat serios?

D.I.M -.. de asta nu te-am mai deranjat!

  1. C.C: – Auzi?
  2. I.M: – Care-i treaba? Ah?
  3. C.C: – Vin de Ia munca!
  4. I.M: – Așa!
  5. C.C: – ii… ii ultima oara cand ma mai.. !
  6. I.M: – Da. ma! Ce-ai?

B.C.C: – Da?

D.I.M:  Daca am zis! Prieteni de-acuma incolo! Gata! Ai nevoie de ceva, te-ajut. poți, ma ajuți!

B.C.C: Da! Tre  sa-i mai dau ceva si lui Chiper sau numai…

D.I.M – Las’ ca vorbesc cu cu el!

B.C.C: – Vorbesti tu cu el?

D.I.M: – Cum vrei tu! Daca vrei sa-i… !

B.C.C: Ah! Deci nu mai… mai..!

D.I.M: – Da, ma! Ți-am zis ca nu, nu! Eu daca am vorbit ceva. ce-i.. !

B.C.C: Pai si de un control asa. nu ma mai deranjeaza!

D.I.M: Daca…ma su..te sun eu. vorbim., pastram…nu. lasa! Nu, eu vin in control doar nu vine altcineva!

B.C.C: Ok!

D.I.M: de la noi de la secție!

B.C.C: Sper sa nu ma mai..

D.I.M: Ma suni pe mine și nu-i problema!

  1. C.C: Sper sa nu ma mai deranjeze nimeni!

D.I.M: Ti-am zis ca nu. nu! Nu te mai deranjeaza! Eu cel puțin, nu te mai deranjez! Si nici altcineva!

B.C.C: E bine asa?

D.I.M: Da!

B.C.C: Esti sigur?

D.I.M : – Hai! Ți-am zis ca da, da! Hai!

B.C.C: Bine! Hai!

D.I.M: Hai! Pa!

B.C.C: Bine!

Ionut Marian Dursan a fost condamnat 6 aprilie 2019 la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare in baza unui acord  de recunoastere a vinovatiei. Costel Cristian Chiper care nu a recunoscut faptele a fost condamnat la data de 26 iulie a.c. la o pedeapsa de 4 ani si 8 luni cu executare. Chiper a formulat apel si de aceea dosarul se afla acum in judecata la Curtea de Apel Iasi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.