Lovitura sub centura in „dosarul Amanta”. Colaboratorul judecatorilor trimis pe tusa de Politie

3054

@ Astazi, judecatorii de la Tribunalul Iasi ar fi trebuit sa afle cat a cheltuit Politia Locala Iasi pentru urmarirea amantei fostului primar Gheorghe Nichita @ Acest lucru trebuia aflat insa de la un expert care a transmis astazi dupa jumatate de an ca nu mai poate ajuta instanta @ Expertul desemnat a fost amendat chiar de Politia Locala chiar in perioada in care realiza expertiza si a facut cerere de abtinere

E cel putin curios daca nu dubios ceea ce s-a intamplat la termenul de astazi in de acum celebrul „dosar Amanta”, dosarul in care fostul primar al municipiului Iasi, Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata de DNA pentru ca a folosit ilegal infrastructura si logistica Politiei Locale pentru a-si urmari amanta pe Adina Samson. Timp de 6 luni magistratii au asteptat concluziile unei expertize contabile pentru ca la termenul de astazi expertul desemnat sa spuna ca nu mai poate raspunde solicitarii instantei. In acest dosar magistratii Tribunalului Iasi au dispus efectuarea unei expertize contabile pentru a se stabili in mod clar care este prejudiciul adus bugetului Politiei Locale si implicit bugetului local. Reamintim ca aceasta expertiza a fost cu atat mai necesara cu cat in acest dosar Politia Locala s-a constituit parte civila pentru suma de 229.436,09 lei iar procurorii au precizat in rechizitoriu ca actiunile de urmarire au costat 91.181 lei. Aceasta situatie a fost invocata si de avocati motiv pentru care instanta a dispus efectuarea unei expertize contabile. De aceea in luna noiembrie 2017, instanta a desemnat aleatoriu pe experta Elena Iovita sa stabileasca cuantumul cheltuielilor efectuate de Politia Locala cu urmarirea Adinei Samson. La termenul de astazi, experta desemnata Elena Iovita a depus o cerere de abtinere pe motiv ca intre timp a fost amendata de Politia Locala si nu mai poate fi obiectiva. Judecatorii au stabilit un nou termen pentru a stabili daca vor admite cererea de abtinere. Este ciudat faptul ca aceasta experta a fost amendata chiar acum de Politia Locala, in perioda in care se desfasoara procesul privind abuzurile savarsite de unii angajati ai acestei institutii.
Si-a urmarit amanta din gelozie

In acest dosar Gheorghe Nichita a fost trimis in judecata de DNA in luna octombrie 2016 iar printre acuzatii se numara si cea de abuz in serviciu. Asta deoarece Nichita le-a dat dispozitie sefilor Politiei Locale sa-i urmareasca amanta pe Adina Samson pe cae o banuia ca are o relatie cu un alt barbat. „In perioada 25 decembrie 2013 – 30 aprilie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe, abuzand de functia detinuta, respectiv primar al municipiului Iasi a dispus functionarilor din cadrul Politiei Locale a municipiului Iaşi, sa efectueze activitati de investigatii in teren sau de supraveghere operativa a unei persoane (Adina Samson-nr.) a persoanelor din anturajul acesteia, cu consecinţa prejudicierii intereselor legale ale Poliţiei Locale”, se arata in rechizitoriul DNA.
De asemenea, Nichita si complicii sai au mai fost trimisi in judecata ca au folosit in aceste actiuni abuzive unele informatii personale cum ar fi lista convorbirilor telefonice, adrese de domiciliu obtinute din baza de date a Politiei Locale. Sa precizam ca potrivit Legii aceste date pot fi folosite numai in baza unui mandat al unui judecator sau al unui procuror.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.