Blocul care i-a scos în stradă pe ieșeni. Niculiță mai vrea un etaj, în PUZ scrie negru pe alb: ‘’Nu se poate’’

2407
Daniel Niculita si blocul din Oancea
Daniel Niculita si blocul din Oancea

@ Daniel Niculiță, unul dintre cei mai cunoscuți dezvoltatori din Iași vrea să mai facă un etaj la blocul din strada Oancea nr.20 @ Asta deși în HCL 502/2017 privind aprobarea PUZ scrie foarte clar că nu este permisă o supraetajare ulterioară @ Niculiță a lăsat deja mustățile ( stâlpii și fierbetonul) pentru următorul etaj @ În anul 2019 când municipalitatea a autorizat construirea acestui imobil, ieșenii care locuiesc în blocurile de pe esplanada Oancea au ieșit in strada și asta deoarece în campaniile electorale primăria promisese că pe terenul respectiv va amenaja un parc

Daniel Niculiță unul dintre cei mai controversați dezvoltatori din Iași continuă înainte cu tupeu. Niculiță vrea sa mai construiasca un etaj la blocul lipit de Esplanada Oancea în condițiile în care din punct de vedere legal acest lucru este imposibil. Blocul care i-a scos în stradă pe ieșenii din zonă in anul toamna anului 2019 când a fost emisă autorizația are deja ridicați stâlpii și fierbetonul  pentru unui un nou etaj. Asta în condițiile în care în Hotărârea Consiliului Local nr.502/2017 prin care s-a autorizat Planul Urbanistic Zonal scrie negru pe alb la articolul 4 că ‘’la faza de autorizare se va obține avizul comisiei de versanți nu se admit supraetajări ulterioare ale construcției’’. Contactat telefonic Daniel Niculita a spus ca va incerca o supraetajare daca va fi posibil. ”Daca o sa fie conditii de supraetajare o sa cerem. Deocamdata cerem reautorizare pentru un geam. Arhitectul a gresit proiectul si a prevazut un geam in plus pe o laterala”, a spus Daniel Niculita.

 

Blocul nu a putut fi recepționat

În anul 2019 ieșenii care locuiesc la blocurile de pe Esplanada Oancea au protestat impotriva autorizarii acestui imobil care acum are deja noua niveluri. Cei care au cumparat apartamente s-au și mutat. Primăria nu a ținut cont de dorința cetățenilor de a amenaja un parc pe terenul respectiv și a emis autorizația pentru blocul lui Niculiță. Potrivit ziarului Reporteris, Niculiță a încercat sa receptioneze si sa intabuleze acest bloc dar nu a reușit. Primăria nu a vrut să-l recepționeze tocmai din cauza stâlpilor lăsați la ultimul nivel. În aceste condiții este greu de crezut că este posibilă autorizarea unei supraetajări în condițiile in care dupa cum am arătat mai sus acest lucru este interzis de HCL.

În Copou merge cu frâna trasă

Daniel Niculiță este dezvoltatorul care ridica în Copou pe aleea Sadoveanu cartierul de turnuri  ‘’Copou Garden Rezidence’’. În ultima perioadă s-a observat ca pe acest șantier imens lucreaza doar ‘’o mână de muncitori’’ iar in mediul de afaceri se vorbește că Niculiță are ceva problema financiare.

Nereguli mari descoperite la blocurile lui Niculiță din Copou. Cabluri electrice montate fără izolație în pereți

Constantin MAZILU

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.