Scandal în sânul Poliţiei Locale! Un angajat a fost dat în judecată de conducere din cauza banilor! (EXCLUSIV)

584
Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă
Doi agenţi de la Poliţia Locală, pe o stradă

@ Un nou scandal a izbucnit în sânul Poliţiei Locale Iaşi @ Un angajat a fost dat în judecată de conducerea instituţiei din cauza banilor @ Astfel, recent, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins acţiunea formulată de Poliţia Locală Iaşi în contradictoriu cu Nicolae Chelariu

Un nou scandal a izbucnit în sânul Poliţiei Locale Iaşi! Un angajat a fost dat în judecată de conducerea instituţiei din cauza banilor! Aşadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au respins recent acţiunea formulată de Poliţia Locală Iaşi în contradictoriu cu Nicolae Chelariu.

„Instanta respinge, ca neîntemeiată, acţiunea formulată de reclamanta Politia Locala Iasi în contradictoriu cu pârâtul Chelariu Nicolae”, au afirmat magistraţii ieşeni.

Scandal a izbucnit în sânul Poliţiei Locale Iaşi

Demn de remarcat este faptul ca decizia nu e definitiva, aceasta fiind deja contestata de catre Politia Locala Iasi. Procesul dintre cele doua parti a inceput pe data de 3 iulie 2024. Prin cererea de chemare în judecată, Politia Locala a solicitat obligarea pârâtului la restituirea sumei de 448 de lei, reprezentând norma de hrană necuvenită.

„Pârâtul este funcționar public cu statut de polițist local, în cadrul instituției reclamante, iar factorii responsabili au identificat încasarea de către acesta a sumei de 448 de lei cu titlu de normă de hrană necuvenită”, au spus reclamantii.

Ce a spus agentul

Agentul a depus o întâmpinare, prin care a solicitat respingerea ca neîntemeiată a cererii de chemare în judecată, întrucât în perioada menţionată a fost în concediu medical acordat de medicul pentru medicina de familie, astfel încât nu a depăşit 30 de zile de concediu medical.

„Reclamanta nu a făcut dovada emiterii unui ordin sau dispoziţii de imputare, ci a înţeles să întreprindă demersuri în vederea obţinerii unui titlu executoriu pe cale judiciară. Or, dispoziţiile art. 500 din Codul administrativ sunt formulate în mod clar şi expres în sensul că titlul executoriu pentru antrenarea răspunderii funcţionarului public pentru nerestituirea sumelor acordate în mod necuvenit poate fi doar ordinul sau dispoziţia de imputare necontestate rămasă definitivă ca urmare a respingerii acţiunii la instanţa de contencios”, au concluzionat magistraţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.