Notă grea de plată pentru aventura unui milionar cu amanta. Soția i-a luat afacerea

20755
Maria si Vasile Macovei-Granit
Maria si Vasile Macovei-Granit

@ Milionarul Vasile Macovei a pierdut dreptul de administrare al companiei Granit SRL, firma care i-a adus succesul și cu care face afaceri din anul 1992, de când a înființat firma@ Dreptul de administrare al firmei i-a fost ridicat în urma unei cereri depuse de fosta soție de care a divorțat în urma unei sentințe definitive pronunțată de Tribunal în urmă cu doua zile @ Cei doi au divorțat după ce Macovei a avut o relație cu o femeie mai tânără, o funcționară de la Primăria Dobrovăț căreia afaceristul pretinde că i-a facut un copil @ Primul test ADN a arătat ca Macovei nu este tatăl copilului dar magistrații au dispus efectuarea unei noi expertize medicale

Vasile Macovei, patronul Granit ( firma care deține clădirea de birouri cu același nume de pe bulevardul Socola) plătește scump aventura cu o tânără funcționară de la o primărie din județ căreia pretinde că i-a facut un copil. Astfel, soția de care a divorțat printr-o decizie a Tribunalului Iași pronunțată în urmă cu două zile, i-a suflat lui Macovei dreptul de administrare al SC Granit SRL, societatea prin intermediul căreia s-a îmbogățit. Macovei a încercat să preia controlul afacerii după izbucnirea certurilor cu soția, neînțelegeri generate de atfel de infidelitățile sale. Pe data de 12.08.2021, Vasile Macovei a convocat o hotărâre AGA (asociații firmei sunt Macovei Vasile – 66,98 la sută și Macovei Maria – 32,02 la sută) și a revocat-o pe fosta sa soție din funcția de administrator al firmei. Prin aceiași hotarâre AGA nr.2/12.08.2021, Vasile Macovei s-a numit în funcția de administrator al firmei. Maria Macovei a cerut în justiție anularea hotărârii AGA. În urmă cu câteva zile Curtea de Apel Iași i-a dat dreptate femeii și a repus-o pe Maria Macovei pe funcția de administrator al firmei anulând hotărârea AGA (vezi aici). ‘’Întregul demers inițiat de asociatul Macovei Vasile, pentru revocarea din funcția de administrator a asociatei Macovei Maria și numirea sa în această funcție cu nerespectarea conditiilor de vot prevăzute de Actul Constitutiv al societății provine din dorința irațională și nejustificată a acestuia de a controla absolut orice decizie în legătură cu societate. Învederăm instanței de judecată că între reclamantă și pârâtul Macovei Vasile are loc un conflict personal care s-a materializat inclusiv într-un proces de divorț, acest conflict fiind inițiat de pârât care s-a implicat in numeroase relații extraconjugale in cadrul cărora a dorit să implice resursele financiare ale SC Granit SRL, contrar intereselor societății’’, se arată în contestația depusă de Maria Macovei. Aceasta este reprezentată de Societatea de Avocați Tomașeschi & Asociații.

Fosta soție l-a reclamat pentru delapidare

Într-o ediție anterioară am arătat că Maria Macovei a depus o plangere penala pentru delapidare impotriva fostului soț, acuzându-l că a încasat ilegal din casieria sau din conturile firmei Granit, sub forma de dividente aproape 300.000 euro. „Din luna martie 2017 cotele de participare s-au modificat, Macovei Vasile devenind asociat majoritar deținând 66,98 la sută din capitalul social iar  Macovei Maria detine 33,02 la sută. Calitatea de administrator in cadrul SC Granit SRL este detinuta de Macovei Maria. Domnul Macovei Vasile și-a însușit cu titliu de dividente mult peste suma la care ar fi fost îndreptățit, potrivit evidențelor contabile. Perioada vizată de expertiza menționată este ianuarie 2015-septembrie 2019, perioadă in care Macovei Vasile a încasat cu titlu de dividente suma de 4.757.108 lei, sumă care depășește cuantumul de dividente cuvenite acestuia conform procentului de capital social deținut încasând în plus suma de 1.427.004 lei”, se arată în plângerea penală depusă de Maria Macovei.

Proces de paternitate cu amanta

După cum am arătat și mai sus neînțelegerile dintre soți au fost generate de infidelitățile omului de afaceri. Vasile Macovei a avut o relație extraconjugală cu o funcționară de la Primăria Dobrovăț, căreia pretinde că i-a făcut un copil. Macovei a deschis la Judecătoria Iași un proces prin care a cerut să se stabilească că este tatăl copilului. Judecătorii au respins cererea deoarece un test ADN a arătat că Macovei nu este tatăl copilului. Însă, Vasile Macovei a efectuat o contraexpertiză genetică și se pare că a reușit să schimbe cursul procesului. Magistrații Tribunalului au decis să se efectueze un nou test ADN (vezi aici).

Un milionar ieșean a făcut un copil cu o femeie cu 40 de ani mai tânără. Amanta este soția unui polițist

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.