Regele asfaltului, condamnarea pentru coruptie. „Eky Sam a recunoscut”

7251
Ioan Echimov
Ioan Echimov

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au motivat recent sentinta prin care firma Eky Sam a fost condamnata pentru frauda cu fonduri europene in complicitate cu functionarii Primariei Ion Neculce @ Judecatorii au aratat ca firma Eky Sam a recunoscut faptele @ „Inculpata SC Eky Sam SRL nu a negat savarsirea acestei fapte de sprijinire a inculpatului Musat  Neculai ci doar faptul ca nu a actionat cu intentie directa”, se arata in sentinta

Magistratii Curtii de Apel au motivat recent sentinta prin care cea mai mare firma de asfaltari drumuri din judetul Iasi si anume Eky Sam Targu Frumos a fost condamnata impreuna cu fostii sefi ai Primariei Ion Neculce pentru frauda cu fonduri europene. Sa reamintim ca sentinta a fost pronuntata in luna mai anul trecut dar abia la sfarsitul anului trecut cei condamnati au primit de la judecatori argumentele care au stat la baza deciziei de condamnare. Sa reamintim ca prin aceiasi sentinta Ioan Echimov s-a ales din nou cu sechestru pe avere iar firma Eky Sam s-a ales cu o amenda penala de 75.000 lei pentru savarsirea infractiunii de complicitate la obtinerea de fonduri europene cu documente false. De asemenea din prejudiciul total de 638.030 lei, SC Eky Sam SRL trebuie sa achite doar 104.855 lei iar diferenta de 533.175 lei trebuie achitata de fostul viceprimar Neculai Musat. Prin aceiasi sentinta fostul primar Constantin Stefan dar si fostul viceprimar Musat etc au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea, cu suspendare.

„Au recunoscut”

In motivarea sentintei magistratii Curtii de Apel Iasi au aratat ca au mentinut decizia de condamnare deoarece firma lui Echimov a recunoscut faptele.” Prin motivele de apele inculpata S.C. Eky  Sam SRL nu a negat savarșirea acestei fapte de sprijinire a inculpatului Musat  Neculai ci doar faptul ca nu a acționat cu intenție directa, invocand urmatoarele ca nu a actionat cu rea-credinta, in conditiile in care documentele societatii ce au fost ulterior folosite de inculpatul Musat Neculai au fost intocmite in condițiile erorii de fapt de catre invinuiti (angajati de la Eky Sam – nr.) care au inregistrat in contabilitateafirmei date nereale. Inculpata a mai aratat ca pot fi imputate persoanei juridice (Eky – Sam -n.r) doar infractiunile care au fost savarsite in realizarea obiectului de activitate sau in interesul ori in numele acesteia de organele de conducere, de  mandatari sau prepusi, care sa fi actionat cu forma de vinovatie prevazute de lege, respectiv  cu intentie directa”, se arata in sentinta Curtii de Apel.

Si probele sunt indubitabile

De asemenea magistratii au mai aratat  ca si probele administrate de procurorii DNA dovedesc vinovatia Eky Sam. „In ceea ce o privește pe inculpata S.C. Eky  Sam SRL, materialul probator face dovada indubitabila ca aceasta a sprijinit  demersurile inculpatului Musat  Neculai de a obține ilegal ajutoare financiare provenite din fonduri europene aferente schemelor de sprijin pe suprafata acordate pentru anul 2009, in valoare de 308.527 Ron, sprijin ce a constat prin  falsificarea inscrisurilor  precizate, ce au stat la baza denaturarii continutului documentelor ,,Situatia prestatiilor efectuate In perioada 01.08.2008-10.07.2009, conform contract numarul 451 din 09.07.2008 și a actului adițional numarul 1 din 06.07.2009” – in cuprinsul caruia au fost indicate lucrarile fictive de ,,incarcat namol in auto”- in valoare de 13.005 RON fara TVA și de ,,transportat namol In auto” – in valoare de 91.850 RON fara TVA), precum și facturile fiscale din 15.08.2010 și din 20.09.2010 , atestand nereal in cuprinsul acestora prestarea serviciilor in cauza, documente ce au fost folosite de inculpatul Musat Neculai”, au mai aratat judecatorii.

Reamintim pe scurt ca firma Eky Sam si angajati ai acesteia precum  si reprezentantii Primariei Ion Neculce au fost trimisi in judecata deoarece au  fraudat fonduri europene alocate pentru intretinerea pasunii comunale. Se intelege ca este vorba despre fonduri obtinute de Primaria comunei Ion Neculce. Reprezentantii acestei primarii au bagat in buzunare fondurile europene si pentru a ascunde aceasta ilegalitate au folosit documente false care au fost puse la dispozitie de Eky Sam. Printre aceste documente se numara si cele enuntate mai sus situatii de lucrari, facturi etc.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.