Film horror! Dascalul Bisericii dupa ce si-a incendiat sotia. A luat-o de gat si a zgaltait-o: „Mori sau traiesti?”

1437

@ Magistratii Curtii de Apel Iasi au motivat recent sentinta prin care l-au condamnat la 20 de ani de inchisoare pe Eugen Petruca dascalul bisericii din Ciortesti cel care si-a ucis sotia cu sange rece, a udat-o cu benzina si i-a dat foc @ Revoltator este ca mai multi cetateni din comuna Ciortesti judetul Iasi au vazut totul si nu au anuntat Politia sau Ambulanta si au stat sa se uite ca la un film horror @ „O lovea cu o bata pe sotia lui. Din cauza loviturilor a cazut langa fantana. Dupa aceea s-a dus intr-o magazie a adus un bidon a aruncat lichidul asupra femeii si i-a dat foc. Obiectele de imbracaminte ale femeii  s-au aprins instantaneu declansand un zgomot, <<ca si cum s-ar fi deschis o cutie cu vopsea>>”, a declarat un martor @ Dupa aceea femeia a fost abandonata langa  fantana @ Spre seara a ”tarat-o ca pe in caine” de haine si a bagat-o in casa @ A doua zi a luat-o de gat a zgaltait-o si a intrebat-o daca ”moare sau traieste”

Detalii infioratoare legate de modul in care dascalul bisericii din Ciortesti si-a ucis sotia, dupa ce i-a dat foc, au iesit la lumina recent odata cu redactarea hotararii prin care cel vinovat, Eugen Petruca (51 de ani) a fost condamnat de Curtea de Apel Iasi, in mod definitiv la o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare (vezi aici). Astfel, magistratii au constatat ca Eugen Petruca  nu a manifestat nici un fel de compasiune fata de sotia sa, s-a comportat ca un monstru si a ucis-o cu sange rece. Calvarul femeii a inceput pe data de 17 august  2018 in  jurul orei 19.00 cand Eugen Petruca s-a intors acasa si i-a reprosat ca nu a dat bine cu smoala braul casei. Acesta i-a spus femeii, Petronela Petruca sa intre in casa. De asemenea Dascalul i-a reprosat femeii ca bause alcool. Pentru ca femeia a refuzat sa intre in casa, Petruca  a inceput sa o bata cu o bata. Intreg episodul a fost vazut de  un vecin. ”Momentul in care inculpatul i-a dat foc soției sale a fost vazut de martorul Dumitru Ioan care a declarat  ca in data de 17.08.2018, in jurul orei 19.00, se afla in curtea invecinata cu locuința inculpatului la un priveghi a vazut ca inculpatul o lovea cu o bata pe soția lui si o injura si ca in urma loviturilor primite Petronela Petruca a cazut langa fantana”, au consemnat judecatorii.

Femeia in flacari s-a ridicat de la pamant si a inceput sa tipe

Dumitru Ioan  le-a mai spus judecatorilor ca dupa ce femeia a cazut la pamant Petruca s-a dus intr-o magazie si adus un bidon plin cu benzina. „Martorul a declarat ca, ulterior acestui moment, Petruca Eugem  s-a deplasat intr-o anexa a gospodariei si a revenit cu un recipient din plastic in care se afla un lichid, s-a apropiat de  victima Petruca Petronela, a aruncat cu lichidul menționat asupra ei dupa care a aprins un chibrit  si i-a dat foc. Martorul a declarat ca obiectele de imbracaminte ale victimei     s-au aprins instantaneu declansand un zgomot, ,,ca si cum s-ar fi deschis o cutie cu vopsea”. Victima s-a ridicat de la pamant si inceput sa țipe.Martorul mai arata ca Petruca Eugem a aruncat cu  o galeata  cu apa peste victima,  iar focul s-a stins. Martorul a susținut ca l-a intrebat pe inculpat daca isi da seama ce a facut, iar acesta i-a spus sa nu se bage”, au consemnat magistratii Curtii de Apel.

Marturia lui Dumitru Ioan a fost sustinuta si de ceilalti participanti la priveghiul care avea loc langa casa care se invecina cu cea a familiei Petruca.

A tarat-o ca pe un caine. Vecinii s-au uitat ca la televizor

Dupa aceea Petruca a plecat de acasa. A revenit dupa o jumatate de ora si s-a dus catre femeie care zacea arsa langa fantana. Inca traia. Nici unul din cetatenii care au vazut ce s-a intamplat nu a alertat Politia sau Ambulanta ceea ce este mai mult decat revoltator. Dupa ce s-a intors acasa si femeia zacea tot langa fantana Petruca a tarat-o pana in casa. „S-a intors acasa, s-a apropiat de victima aflata in acelasi loc si a prins-o ,,ca pe un caine, de haine, din spate” si a tras-o in partea din fața a casei, unde eu nu puteam sa vad nimic”, a mai spus Dumitru Ioan.

Mai tarziu a bagat femeia in pat fara sa-i acorde nici un fel de ingrijiri medicale. Intrebat de judecatori de ce nu a chemat Ambulanta, Petruca a spus ca nu a vrut femeia si bine inteles ca nu a fost crezut.

Mori sau traiesti? Zacea moarta in fata usii

In timpul noptii femeia gemea dar Petruca a refuzat sa o ajute. A doua zi dimineata Petruca a plecat de acasa si a revenit la ora 10.30. „Potrivit susținerilor inculpatului, soția sa era tot pe pat, a incercat sa se ridice, dar a cazut, iar inculpatul a ridicat-o de jos, a prins-o de gat si a scuturat-o, intreband-o daca “moare sau traieste”. Victima nu i-a raspuns, iar inculpatul si-a dat seama ca a murit”, au mai consemnat judecatorii Curtii de Apel.

Dupa ce a constatat ca a murit a lasat trupul femeii neinsufletit pe podea. Inculpatul Petruca Eugen a mai declarat ca in jurul orei 12.00 a venit o vecina, care a intrebat ce face soția lui, iar inculpatul i-a spus ca “a terminat-o, a murit” si i-a aratat-o pe victima cum era cazuta pe podea cu capul spre usa si cu picioarele spre pat, iar vecina lui a sunat la numarul 112”, se arata in finalul sentintei.

Medicii legisti au constatat ca femeia  avea arsuri de gradul II si III pe 38 la suta din suprafata corpului. Femeia avea 49 de ani.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.