Medicul care a trimis cateva sute de politisti la usa sotiei a primit sentinta finala

2867

@ Este vorba chiar despre medicul politistilor si  Constantin Romulus Boronea de la centrul medical judetean al MAI care a fost trimis in judecata pentru conflict de interese @ In calitate de sef al Centrului Judetean al MAI, Boronea a luat o serie de decizii astfel incat folosindu-se de functia publica pe care o avea sa asigure prosperitatea cabinetului medical privat al sotiei @ Aproape 300 de fosti angajati ai MAI dar si alte categorii de pacienti au fost indrumati sa plece de la Centrul Medical Judetean sis a se inscribe la cabinetul medical al sotiei astfel incat aceasta sa incaseze sume cat mai mari de la Casa de Sanatate

Sentinta suprinzatoare definitiva a judecatorilor Curtii de Apel in cazul lui Romulus Boronea seful centrului medical al MAI cel trimis in judecata pentru savarsirea pentru savarsirea unor infractiuni de conflict de interese. Astfel, in conditiile in care procurorii Parchetului Curtii de Apel Iasi a aratat in rechizitoriu ca din momentul in care a ajuns sef al Centrului Medical Judetean, Boronea a ticluit un plan astfel incat folosindu-se de functia sa publica sa asigure prosperitatea materiala al cabinetului medical privat al sotiei sale, in urma cu doua zile judecatorii au decis definitiv ca acesta sa fie achitat (vezi aici). Astfel, trebuie sa reamintim ca Boronea a fost trimis in judecata deoarece a determinat transferul unor pacienti, in special fosti angajati MAI rezervisti de la Centrul Medical Judetean catre Cabinetul de Medicina de Familie al sotiei sale Domnita Boronea. ‘’In perioada 01.01.2010 – 01.04.2014, în calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Iasi, a luat decizia si întreprins numeroase demersuri pentru a-i asigura, la început sotiei sale numarul minim de pacienti asigurati din punct de vedere medical la Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti –(C.A.S.A.O.P.S.N.A.J)  înscrisi pe lista sa de capitatie, iar ulterior a actionat cu staruinta în vederea cresterii capitatiei Cabinetului de Medicina Individuala „Boronea Domnita”determinând astfel transferul  la aceasta unitate medicala a unui numar de 297 asigurati MAI’’, au aratat procurorii.

Combinatii cu banii asiguratilor in folosul sotiei

Astfel, pe langa faptul ca i-a asigurat sotiei sale un numar suficient de pacienti astfel incat sa incaseze pentru acestia sume consistente de la Casa de Sanatate, Boronea a intocmit documente astfel incat sa se asigure ca sotia sa va incasa bani si din decontarile pentru medicamente si alte servicii medicale care le sunt subventionate pacientilor prin casele de sanatate. Acesta a mers pana acolo incat a incheiat un astfel de document intre Centrul Medical Judetean unde era sef si cabinetul medical al sotiei sale. ‘’Inculpatul a încheiat Protocolul privind decontarea contributiei personale din contravaloarea medicamentelor pentru asiguratii M.A.I. , înregistrat între unitatea pe care o conducea si Cabinetul de Medicina Individuala „Boronea Domnnita”, toate aceste demersuri conjugate fiind de natura asigura un folos sotiei sale’’, au mai aratat procurorii.

Sotia s-a ales cu un spatiu

De asemenea ancheta a mai soc la lumina faptul ca Boronea a favorizat SC Belladonna Farm SRL iar de pe urma acestei combinatii sotia sa s-a ales cu un spatiu comercial. ‘’In calitatea sa de sef al Centrului Medical Judetean Iasi,  la data de 01.07.2011 a încheiat Contractul de prestari servicii privind decontarea contributiei personale din contravaloarea medicamentelor pentru asiguratii M.A.I. între Centrul Medical Judetean Iasi al M.A.I., în calitate de achizitor si SC Belladonna Farm SR în calitate de prestator, în conditii privilegiate pentru aceasta din urma, consecinta fiind dobândirea unui folos de catre sotia inculpatului constând în folosinta unui spatiu apartinând societatii comerciale’’, au aratat procurorii.

Pacienti adusi la disperare pentru a pleca la cabinetul sotiei

Procurorul a mai aratat ca pentru a induce necesitatea transferului celor 297 pacienti catre cabinetul sotiei sale Boronea a facut tot posibilul sa arata ca acest lucru este absolute necesar. A organizat programul medicilor astfel incat la Centrul Medical Judetean sa fie tot timpul aglomerat iar retele sa fie prescrise si decontate cat mai tarziu. Procurorul a aratat ca Boronea a facut acest lucru pentru ca pacientii din disperare sa ceara sau sa accepte sa mearga la alte cabinete printre care si la cel al sotiei. De exemplu acesta a stabilit ca o singura doctorita sa asigure asistenta medicala in arestul IPJ in conditiile in care anterior acest lucru era facut prin rotatie. Boronea a facut acest lucru pentru a-i sufla pacientii doctoritei pe motiv ca aceasta nu mai are timp sa se ocupe. De altfel, in cursul anchetei s-au si gasit afise in care pacientii erau indrumati catre cabinetul medical al sotiei. Cu toate acestea Boronea a fost achitat din ‘’lipsa de probe’’. Curtea de Apel nu a facut decat sa confirme sentinta Judecatoriei care l-a achitat anul trecut. In ciuda celor aratate de procurori,  judecatorii au considerat ca nu exista suficiente dovezi care sa arata ca Boronea a luat decizii pentru a-i aduce avantaje materiale sotiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.