Primar din Iaşi, executat pentru corupţie! Judecătorii l-au pus să dea banii înapoi! FOTO (EXCLUSIV)

641
Constantin Apostol si Mihai Florea
Constantin Apostol si Mihai Florea

@ Un primar din Iaşi a fost „executat” pentru corupţie @ Magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au constatat încetat procesul penal ce îi priveşte pe fostul primar din Balş, Constantin Apostol, şi pe Mihai Florea, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale @ Dar cei doi acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credintă de acte ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei au fost pusi la plată

Un fost primar din judeţul Iaşi a fost pus la plată de către judecători! Decizia a fost luată ieri în cadrul unui dosar penal! Aşadar, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au constatat încetat procesul penal ce îi priveşte pe fostul primar din Balş, Constantin Apostol, şi pe Mihai Florea, pe motiv că a intervenit prescripţia răspunderii penale.

Cei doi fuseseră acuzaţi de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credintă de acte ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

„Instanţa admite în parte acţiunea formulată de partea civilă APIA pentru suma de 658.154,36 lei, şi, în consecinţă, obligă pe inculpatul Florea Mihai să plătească părţii civile, cu titlu de despăgubiri civile, suma de 437.983,36 lei. Obligă în solidar pe inculpaţii Florea Mihai şi Apostol Constantin să îi plătească părţii civile APIA, cu titlu de despăgubiri civile, suma de 220.171 de lei”, au afirmat judecatorii ieseni.

Primar pus la plată de judecătorii ieşeni

De remarcat este faptul ca sentinta nu e definitiva, aceasta putand fi contestata. Procesul celor doi a inceput pe data de 30 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a acestora.

Astfel, DNA Iași i-a trimis în judecată pe Constantin Apostol, fost primar al comunei Balș (2004 – 2012), și pe Mihai Florea, referent agricol al Primăriei Balș, pentru că ar fi folosit acte false în vederea obținerii de fonduri europene. Cei doi ar fi administrat afacerile unei asociații agricole și ar fi obtinut nelegal subvenții europene în valoare de peste 650.000 de lei.

Alt dosar, acelasi subiect

Acesta nu este singurul dosar de fraudă cu fonduri europene destinate agriculturii finalizat de DNA Iași. Astfel, in decembrie 2020, DNA Iasi i-a trimis in judecata pe Vasile Acatrinei (fost primar al comunei Bals-2016-2020) dar si pe Vasile Golduț – fost președinte al asociatiei Eco Prod Balș) tot pentru obtinerea de fonduri europene cu ajutorul unor documente false sau inexacte, prejudiciul in dosar fiind de peste 1 milion de lei.

„În perioada 2010-2014, Asociația Crescătorilor de Animale „ECO-PROD” Balș ar fi solicitat și obținut pe nedrept de la APIA – Iași, prin reprezentanți legali care ar fi acționat în numele și interesul asociației, între care și inculpatul președinte al Asociației, încasarea sprijinului pe suprafață aferent campaniilor 2010-2014, în sumă totală de 1.062.359 lei, prin prezentarea unor documente despre care avea cunoștință că sunt false”, au aratat reprezentantii DNA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.