Moșia lui Balan de la Bârnova. Polițist local bătut în instituție de consilierul primarului

836
Bogdan Campeanu si Mihai Balan
Bogdan Campeanu si Mihai Balan

@ La Primăria Bârnova condusă de liberalul Mihai Balan dacă nu vine DNA trebuie să fie polițiștii de la judiciar @ Asta deoarece, un polițist local din comună a fost bătut de un gealat al primarului doar pentru că își revendica drepturile salariale @ Bogdan Câmpeanu, consilierul lui Balan l-a bătut cu pumnii și cu picioarele pe polițistul Iulian Ioan Zaharia chiar în biroul viceprimarului @ S-a ajuns până acolo încât Câmpeanu i-a dat lui Zaharia și cu un scaun în cap @ Balan a asistat la acest incident și nu a luat nici un fel de măsuri împotriva angajatului cu un comportament golănesc

Primăria Bârnova a devenit moșia primarului Mihai Balan și a acoliților săi. Sunt puși pe căpătuială iar cine este împotriva lor sau își cere drepturile este pur și simplu luat la bătaie. Un polițist local din comuna Bârnova a fost pur și simplu bătut în sediul primăriei comunale deoarece a cerut să i se achite drepturile salariale. Un anume Bogdan Câmpeanu, angajat de Mihai Balan, pe un post de consilier personal l-a luat la pumni pe polițistul local Iulian Ioan Zaharia doar pentru că a solicitat plata orelor suplimentare. Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii februarie anul acesta. În data de 28 februarie a.c polițistul local Iulian Ioan Zaharia s-a dus împreună cu o colegă, Daniela Mihaela Rîznic, în biroul viceprimarului Constantin Rusu pentru a purta o discuție despre plata orelor suplimentare. Este vorba despre plata orelor suplimentare efectute în perioada da iarnă, pentru deszăpezire. Anterior purtase discuții pe acest subiect cu Marius Gavril, șeful serviciului pentru situații de urgență dar acesta l-a îndemnat sa discute cu șefii primăriei. De aceea, Iulian Zaharia a decis să discute cu viceprimarul despre plata acelor ore suplimentare. În momentul în care vorbea cu viceprimarul, a intrat în birou Bogdan Câmpeanu care a început să-l insulte cu cuvinte precum,  ‘’măi păduche, măi mizerie, îți dau una te distrug’’, după care a mimat că părăsește biroul. ‘’Câmpeanu Bogdan a mimat că deschide ușa dar s-a întros brusc către mine punându-mi mâna în gât și împingîndu-mă, fiind astfel proiectat în biroul colegei mele Daniela Rîznic care la rândul acesteia a căzut. Eu am căzut în spațiul dintre biroul colegei mele și cel al domnului viceprimar și m-am lovit la cap. După aceea a continuat să mă lovească cu pumnii. Am încercat să-l opresc și să-mi protejez colega dar fără succes. În schimb acesta m-a prins de corp cu ambele mâini și m-a trântit pe sol, s-a prăbușit peste mine după care m-a lovit cu un scaun în cap. După aceea mi-a băgat degetele în ochi, a încercat să mă zgârie, să ma muște, am simțit durere la nivelul urechii’’, a povestit Iulian Zaharia.

Un cetățean din comună care se afla în primărie a văzut ce se petrece și a intervenit. L-a ridicat pe Câmpeanu care se afla deasupra lui Zaharia. A venit și primarul Mihai Mihai Balan care l-a ajutat să iasă afară. Între timp, un angajat al primăriei a sunat la 112. Acesta a fost luat cu ambulanța și l-a dus la spital. Zaharia a ajuns la spital în stare gravă, avea coaste rupte și plămânul perforat. A fost necesară instalarea unui dren (foto).

Balan este complicele bătăușului

Să mai precizăm că în statul de funcții Câmpeanu este angajat a cabinetul primarului dar de fapt este omul de bază al primarului Miha Balan. Se laudă prin comună că este consilierul de imagine al primarului Mihai Balan. L-am întrebat pe Mihai Balan ce măsuri a luat împotriva lui Câmpeanu după ce l-a bătut pe Zaharia. Balan trebuia să acționeze imediat, incidentul fiind de o gravitate maximă având în vedere că a avut loc în sediul primăriei. Evident nu ne-a răspuns. În schimb, Balan a format o comisie  formată din funcționari din primărie care să-l anchetez disciplinar pe Zaharia, în baza unor plângeri care ar i  fost depuse împotriva acestuia în zilele de 4 și 5 martie adică imediat după incident. Evident Balan își protejează gorila și trece la rândul său la abuzuri împotriva lui Zaharia. Acesta a depus la Judecătoria Iași o plângere penală impotriva lui Câmpeanu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire. Institutul de Medicină Legală a stabilit că acesta a avut nevoie de 21 de zile de îngrijiri medicale. Mihai Balan și fiul său s-au îmbogățit de pe urma funcției de primar al comunei Bârnova. În octombrie 2023, procurorii DNA au ridicat acte de la această primărie.

Galerie video! Procurorii DNA au descins la Primăria Bârnova. Edilul: ‘’Au ridicat niște acte’’

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.