Bogatasa inchisa pentru coruptie vrea despagubiri. Asta dupa ce a returnat prejudiciul de 3 milioane euro

2434
Condamnata pentru coruptie Tereza Prisecaru a iesit din inchisoare
Tereza Prisecaru a executat un an de inchisoare dintr-o pedeapsa de 5 ani si a iesit

@ Dupa ce a achitat prejudiciul de 3 milioane de euro, din dosarul de coruptie in care a fost condamnata Tereza Prisecaru, manager al grupului de firme Conex a dat in judecata statul roman solicitand despagubiri @ Tereza Prisecaru vrea sa fie despagubita deoarece in cazul sau Justitia nu a tinut cont de o decizie a Curtii Contitutionale care i-ar fi imbunatatit situatia

Desi a achitat prejudiciul de 3 milioane de euro in dosarul de coruptie in care a fost condamnata, Tereza Prisecaru, fost manager al grupului de firme Conex se afla inca la inchisoare iar acest lucru o nemultumeste foarte tare. Recent, Tereza Prisecaru a deschis la Judecatoria Iasi un proces in care a chemat in judecata statul roman, solicitand sa fie despagubita deoarece in cazul sau nu s-a tinut cont de o decizie a Curtii Constitutionale care i-ar fi imbunatatit situatia. Este vorba despre o decizie care i-ar permite sa execute o pedeapsa mult mai usoare avand in vedere ca a achitat prejudiciul. Pentru ca statul roman nu a tinut cont de aceasta decizie Tereza Prisecaru vrea despagubiri de 10.000 lei. Astfel, Tereza Prisecaru a fost condamnata definitiv, la 5 ani de inchisoare, la data de 16 ianuarie a.c, pentru complicitate la abuz in serviciu iar prejudiciul a fost achitat la data de 31 ianuarie a.c. „Solicitam instantei sa ia act de acoperirea prejudiciului stabilit in sarcina subscrisei ca si parte responsabila civilmente fapt pe care vreau sa-l dovedesc prin cu ordinul de plata in suma de 13.453.181 lei in favoarea partii civile SN Nuclearelectrica Bucuresti dar si prin adresa nr.1428/2.02.2018 prin care SN Nuclearelectrica Bucuresti prin care partea civila confirma ca in data de 31.01.2018 a incasat suma de 13.453.181 lei”, a aratat in instanta firma Tess Industrie SA, una din societatile din grupul Conex, implicata in dosarul de coruptie.

Afaceri ilegale cu Nuclearelectrica

Reamintim ca dosarul de coruptie in care a fost condamnata Tereza Prisecaru se refera la o serie de achizitii ilegale realizate de Nuclearelectrica. De aceea, alaturi de Tereza Prisecaru, in dosarul de coruptie respectiv au mai fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare trei fosti directori din cadrul Societatii Nationale Nuclearelectrica SA, respectiv Ioan Rotaru (fost director general), Traian Cezar Irimie (fost director economic) si Gheorghe Ispas (fost director de investiţii). De asemenea, prin aceeasi sentinta, condamnari de cinci ani, respectiv patru ani de inchisoare cu executare au mai primit Raducu Nemţanu, respectiv Andrei Tudor Anghelescu, reprezentanţi ai Tess Conex. Dupa cum s-a mai precizat judecatorii au mai dispus ca cei cinci condamnati sa achite, in solidar, o sumă totala de 13,4 milioane de lei. Afacerile s-ar fi derulat intre anii 2003-2005. Atunci, au precizat procurorii DNA, directorii Nuclearelectrica Ioan Rotariu si Traian Cezar Irimei ar fi semnat trei contracte de achizitii publice, fara a respecta legislatia, in urma carora firma Tess Conex ar fi obţinut ilegal 12,8 milioane de lei (4,5 milioane de euro, la momentul trimiterii în judecată – în 2010). „La randul sau, inculpatul Ispas Gheorghe, în calitate de director de investitii in cadrul S.N.N. S.A. Bucuresti – Direcţia Investitii Dezvoltare, a avizat un contract de achizitii in cursul anului 2003 încheiat in mod nelegal cu S.C. TESS CONEX S.R.L. De asemenea, acesta a emis mai multe note justificative privind achizitionarea din sursa unica de ţevi din inox cu incalcarea procedurilor privind achizitiile publice, societatea favorizată fiind S.C. TESS CONEX S.R.L.”, au aratat procurorii DNA in rechizitoriu.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.