O comună din judetul Iași riscă să-și piarda primarul. Edilul cu securea deasupra capului

2254
Primaria comunei Oteleni si Felician Gheraescu
Primaria comunei Oteleni si Felician Gheraescu

@ Felician Gherăescu, primarul comunei Oțeleni judetul Iași a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate @ ANI a constatat că Gherăescu s-a aflat in incompatibilitate deoarece in perioada in care era primar interimar a exercitat și funcția de consilier local @ Conform procedurilor legale, acum, Gherăescu nu mai poate fi primar cel puțin 3 ani @ „Am vorbit cu juriștii, nu-mi voi pierde mandatul”, a declarat Felician Gherăescu

Alegeri anticipate în comuna Oțeleni, judetul Iași? Astfel, Felician Gherăescu, primarul acestei comune a pierdut ieri la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul prin care anula un raport intocmit de ANI in care se statua faptul că edilul din comuna Oțeleni s-a aflat în incompatibilitate (vezi aici). Asta deoarece, „începand cu data de 17 octombrie 2016 exercita atributii de primar interimar simultan cu functia de consilier local”. Conform procedurilor legale in situatiile in care rapoartele prin care ANI stabileste ca anumiti demnitari au fost incompatibili sau au fost in conflict de interese raman definitive, respectivii alesi locali nu mai pot ocupa o functie de conducere intr-o institutie publica, pe o perioada de cel putin 3 ani. În cazul lui Felician Gherăescu acesta i s-ar putea interzice sa mai exercite functia de primar. Deciziile definitive se pun in aplicare de prefecturi. „Noi nu am fost parte in proces. Asteptam o comunicare de la ANI, asteptam sentinta dupa care vom lua o decizie”, a spus Bogdan Cojocaru, prefectul judetului Iasi.

Contactat telefonic, Felician Gherăescu a spus ca nu se afla in situatia de a-si pierde mandatul. „Am vorbit cu juriștii, nu-mi voi pierde mandatul. Prevederile legale s-au mai modificat”, a declarat Felician Gherăescu.

Sa reamintim ca ANI a constatat ca Felician Gheraescu s-a aflat la un moment dat si in conflict de interese. Insa, primarul din Oteleni a anulat in justitie acest raport al ANI. Citește și „Comuna Oțeleni face pași repezi către modernizare. Drumuri asfaltate, apa, canalizare și gaze”.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.