Operațiunea Albalux! Oamenii PSD din Curtea de Conturi pregătesc mușamalizarea tunului de 13.000.000 euro

1799
Maricel Popa si Alina Popa
Maricel Popa si Alina Popa

@ În mod subit, Camera de Conturi Iași a programat un nou control la Spitalul Covid de la Lețcani, containerele nefuncționale pentru care fostul presedinte al CJ, Maricel Popa a platit 14 milioane euro @ In urma cu doi ani, in urma unui control Camera de Conturi constata nereguli grave la procedurile de achizitie ale acestui asa-zis spital modular @ Acum Camera de Conturi Iași este condusă de Vasile Niță, sustinut pe functie de PSD @ Potrivit unor surse noul control are misiunea de a-l scoate basma curata pe Maricel Popa și pe toți cei care au girat această porcărie de 13 mlioane euro

Acest așa-zis spital modular de 13 milioane euro, cumpărat prin intermediul Asociatiei Euronest de fostul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, membru PSD nu a funcționat niciodată. Achiziționat chipurile pentru a face față valului mare de pacienți Covid, spitalul modular de la Lețcani a fost folosit foarte puțin și asta deoarece tot timpul apăreau defectiuni, ba nu mergea instalatia de oxigen, ba nu mergea instalația de căldură și așa mai departe. În cele de urma pentru a scăpa de aceasta belea Spitalul Clinic de Boli Infectioase a predat containerele catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Problema esta ca potrivit unor informatii, una dintre cele mai importante instituții ale statului, Curtea de Conturi, pregătește mușamalizarea acestui tun de 13 milioane euro. Astfel, această instituție a verificat aceasta investiție in urma cu aproape 2 ani. În urma controlului, din cauza neregulilor Asociatia Euronest a fost sancționată cu suma de 6.000 lei. Între timp a fost demarata și o anchetă penală. Am arătat acest lucru în articolul „Procurorii descind la spitalul de la Lețcani. Containerele de 13 milioane euro ne taie oxigenul”.

Revolta la Curtea de Conturi Iasi. Se incearca mușamalizarea

Între timp la conducerea Camerei de Conturi Iași a fost numit cu sprijinul PSD și implicit al lui Maricel Popa, inspectorul Vasile Niță. Acum, la circa trei luni după numirea lui Niță, Camera de Conturi Iași a programat un nou control avand ca si tematica spitalul modular de la Letcani. „Nu pot sa va infirm nici sa va confirm aceasta informatie”, a spus Alina Popa, șefa Euronest, entitatea prin intermediul căreia a fost achizitionat acest așa zis spital modular. Potrivit unor surse noul control are misiunea de a mușamaliza totul, de a intocmi in final un raport in care se arata ca cei doi Popa, Marcel și Alina au cheltuit cum trebuie 14 milioane euro. Deja unii dintre inspectori au mirosit ca lucrurile nu sunt in regula in legatura cu acest control si a refuzat sa faca din noua echipa care va face verificari la Euronest. Vom reveni cu amanunte.

Citește și „Director nou la Camera de Conturi Iași. Inspectorul Vasile Niță preia conducerea”.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.