Banii din fraudă în imobiliare. Deleanu de la Cotnari și Cioncu ridică blocuri în coasta Iașului

7687
Constantin si Remus Deleanu si Dragos Cioncu
Constantin si Remus Deleanu si Dragos Cioncu

@ O firmă controlată de Dragoș Cioncu, un personaj acuzat de Fisc de devalizarea unei societăți comerciale în dauna statului solicită autorizația de construire pentru construirea unor blocuri cu 2 etaje în Valea Lupului @ În această afacere imobiliară Dragoș Cioncu este asociat cu familia Deleanu, proprietarul SC Cotnari SA @ Familia Deleanu a pus la dispoziție terenul în suprafață de 3.964 mp iar Cioncu se obligă să ridice blocurile pe cheltuiala sa @ Reamintim că anul trecut Direcția Antifraudă Fiscală a constatat nereguli grave la SC Cotnari SA iar acum statul recuperat de la producătorul de vinuri o sumă uriașă 2.388.776 lei

Au probleme fiscale grave, fiind acuzați de fraude în dauna statului român dar cu toate acestea au bani să investească în afaceri imobiliare. Familia Deleanu, proprietarii SC Cotnari SA și Dragoș Cioncu un individ controversat fiind de asemenea de fraudă în dauna statului au depus la Primăria Valea Lupului, județul Iași o cerere de eliberare a unei autorizații de construire pentru a ridica blocuri cu două etaje pe strada Ion Creangă. Solicitarea a fost depusă firma SC CBC Katar Gebaude SRL, companie controlată de Dragoș Cioncu. În această afacere, după cum am precizat mai sus, s-a asociat și familia Deleanu care a pus la dispoziție terenul pentru construirea blocurilor respective. Astfel, în decembrie 2021, Constantin Deleanu, reprezentat de fiul său Victor Deleanu au încheiat cu SC CBC Katar Gebaude SRL o convenție pentru dezvoltarea acestei afaceri imobiliare. Potrivit acestui document familia Deleanu pune la dispoziția lui Cioncu terenul în suprafață de 3.946 mp pe care îl deține în Valea Lupului iar firma acesta se obligă să construiscă blocurile pe cheltuiala firmei SC CBC Katar Gebaude SRL. În final, familia Deleanu va primit apartamente în suprafata totală de 600 mp cu toate dotările, centrală termică, gresie, faianță etc. iar Cioncu va rămâne cu restul.

Cioncu țeapă la buget, urmărit de creditori

Dragoș Cioncu se confruntă în prezent cu o cerere de atragere a răspunderii personale (vezi aici) formulată împotriva sa de lichidatorul judiciar al firmei Optimal Travel SRL societate pe care a administrat-o împreună cu prietenul său Adrian Danu. Cei doi au administrat împreună Hotelul Traian. SC Optimal Travel SRL a intrat în insolvență în luna mai 2022 cu datorii de 1.351.493,52 lei din care 1,1 milioane lei către bugetul statului. Atât Fiscul cât și lichidatorul acuză ca societatea a dat faliment deoarece a fost devalizată de cei doi. ’’În raportul de inspecție fiscală nr. F-IS 625/17.12.2019 se precizează faptul că în perioada verificată SC Optimal Travel SRL a înregistrat în evidența contabilă avansuri în valoare de 1.842.580 lei, acordate asociaților. Urmare a verificărior efectuate de organele de inspecție fiscala s-a constatat că sumele acordate administratorilor cu titlu de avansuri nu au fost utilizate pentru interesele societății debitoare’’, se arată în raportul lichidatorului judiciar.

Dacă cererea de atragere a răspunderii va fi aprobată de judecători atunci averea lui Cioncu va fi scoasă la vânzare pentru plata datoriilor firmei Optimal Travel.

SC Cotnari SA, probleme cu Antifrauda

Și SC Cotnari SA are probleme cu Fiscul, mai exact cu Direcția Antifrauda din cadrul ANAF. Anul trecut inspectorii antifraudă au constatat că SC Cotnari SA a efectuat plăți ilegale în valoare de 3.188.045 lei unor distribuitori. Suma pe care Direcția Antifraudă Fiscală o impută SC Cotnari SA este imensă: 2.388.776 lei, reprezentand taxele și impozite. Executarea silită a SC Cotnari SA a fost suspendată temporar de judecători.

Antifrauda a îngenunchiat Cotnari SA. Deleanu cere clemență pentru o gaură de milioane la buget

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.