Antifrauda a îngenunchiat Cotnari SA. Deleanu cere clemență pentru o gaură de milioane la buget

43330
Cotnari SA, Constantin si Remus Deleanu
Cotnari SA, Constantin si Remus Deleanu

@ Suma pe care Direcția Antifraudă Fiscală o impută SC Cotnari SA este imensă: 2.388.776 lei @ Asta deoarece SC Cotnari SA a plătit ilegal unor distribuitori de vin suma de 3.188.045 @ Antifrauda a considerat ca a fost vorba despre plata mascată a unor drepturi salariale și a calculat impozite suplimentare

Compania SC Cotnari SA, producator de vin condus de Remus si Constantin Deleanu (foto) se afla intr-o situație dificilă financiar dupa ce Fiscul a somat societatea că are de platit impozite suplimentare in valoare de 2.388.776 lei in urma unui control realizat de Direcția Antifrauda Fiscală. ANAF a emis deja decizia de impunere pentru suma respectiva iar sefii de la Cotnari au contestat in instanță. Acestia au invocate faptul că vor rămâne fără fonduri pentru a lucre podgoria in cazul in care statul va insista sa recupereze suma de 2.388.776 lei. ‘’Suma totală la care a fost obligată subscrisa prin decizia menționată este de 2.388.776 lei, sumă extrem de împovorătoare și a cărei executare ar conduce la perturbarea gravă a activității subscrisei întrucât până la valorificarea productiei de struguri de pe acest an sunt multe luni, perioadă care necesită sume importante pentru întreținerea, recoltarea și procesarea productiei de struguri’’, se arata in cererea de suspendare a executării silite depuse la instanță de SC Cotnari SA.

‘’Cadouri’’ de peste 3 milioane lei

Despre controlul efectuat de Direcția Antifraudă Fiscală la Cotnari SA am mai scris intr-o editie anterioara in articolul repostat mai jos. Fiscul impută SC Cotnari SA impozite suplimentare pentru sumele acordate sub forma de tichete cadou distribuitorilor de vin. Pentru a-și stimula distribuitorii, angajati la firmele partenere SC Cotnari SA a oferit tichete cadou de tip Sodexo. Astfel, Pentru stimularea agentilor de vânzări, angajati ai distribuitorilor de vin compania Cotnari a oferit in perioada mai 2016 – iunie 2019 tichete cadou în valoare de 3.188.045 lei. Directia Antifrauda consideră că pentru acești bani trebuie calculate impozite pe salarii pe care SC Cotnari SA trebuie să le plătească cât mai repede, suma totală imputată fiind de 2.388.776 lei. ‘’Activitatea prestată de angajatii partenerilor de afaceri in favoarea SC Cotnari SA s-a derulat în mod constant pe parcursul unei perioade de 4 ani începând cu luna mai 2016 și până în iunie 2019 astfel că veniturile realizate de salariații partenerilor de afaceri nu au avut caracter ocazional ci unul continuu. Tichetele cadou și premiiile nu au fost acordate întâmplător unor persoane fizice in cadrul unor campanii ci au fost distribuite beneficiarilor doar în situația atingerii targhetului de vânzări. Ori, recompensarea sub forma tichetelor cadou reprezintă o forma de salarizare avand in vedere scopul și periodicitatea acordării acestora. În speță condiționarea realizării programului de vânzări lunar impus de SC Cotnari SA a constituit un element edificator avut în vedere de organul fiscal in contextul analizei efectuate asupra naturii veniturilor plătite beneficiarilor. Tot altfel, obligația respectării politicii comerciale de promovare și vânzare instituite de SC Cotnari SA, transmiterea rapoartelor lunare privind volumul realizat al vânzărilor, punerea la dispozitie de SC Cotnari SA de autoutilitre/autoturisme din patrimoniul propriu conduc la convingerea că angajații partenerilor de afaceri o efectuat o activitate dependenta in relatie cu contribuabilul verificat’’, a aratat in Directia Antifrauda Fiscala, ca raspuns la contestatia formulate de SC Cotnari SA.

Antifrauda a descins la SC Cotnari SA. Poliția a cerut documente, dosarul penal este in lucru

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.